"WAF, 'Birleşmiş Mimarlık Milletleri'ne Doğru Hızla İlerliyor"

mimarizm.com / 02 Kasım 2011

Mimarizm ile YAPI Dergisi'nin ana medya ortağı olduğu WAF Dünya Mimarlık Festivali başladı. Bu yıl dördüncü kez düzenlenen ve 4 Kasım'a dek sürecek olan festivalin ana eksenini WAF Ödülleri ile, 'Afet' ve 'Farklılık' temalarına odaklanan seminerler oluşturuyor. Program Direktörü Paul Finch, açılış konuşmasında, bu sene rekor katılım sağlanan WAF'ın, 'Birleşmiş Mimarlık Milletleri' olma yolunda hızla ilerlediğini vurguladı.



Dünyanın en büyük ve en etkileşimli mimarlık etkinliği olan WAF bu sene, 1300'ün üzerinde temsilcinin katılımıyla gerçekleşiyor. Bugün itibariyle kapılarını ziyaretçilere açan festival, dünyaca ünlü 35 meslek insanının, 'afet' ve 'farklılık' temalarını tartışmaya açtığı ilham verici seminerleri ile daha da zenginleşecek.

Festivalin odak noktasını oluşturan WAF Ödülleri'ne yapılan başvurular arasından, sergilenmeye değer bulunan 700'ün üzerinde proje de festival süresince görülebilecek. Ziyeretçiler ayrıca; Japonya'dan Ürdün'e, Hollanda'dan Namibya'ya varıncaya dek dünyanın dört bir köşesinden 2011 ödül programına başvuran proje sahiplerinin, jüri önünde yapacağı canlı sunumları da izleme fırsatı bulacaklar. Bunun yanı sıra, katılımcıları her akşam farklı kokteyller ve resepsiyonlar bekliyor.

Festivalin ev sahipliğini üstlenen WAF Program Direktörü Paul Finch, açılış toplantısında yaptığı konuşmada;

"WAF Dünya Mimarlık Festivali, insanların düşüncelerini tazeleyerek onlara tasarımın önemini ve mimarlığın kültüre olan katkısını yeniden hatırlatıyor. Bu sene, toplam katılım anlamında dört yılın en yüksek rakamını elde ettik. Dünyadan 60 ülkenin katılımıyla gerçekleşen WAF, giderek 'Birleşmiş Mimarlık Milletleri' (United Nations of Architecture) halini alıyor" dedi.

Festivale eşlik eden diğer bir etkinlik ise, WAF küratörleri tarafından hazırlanan ve bu sene, 'Fark yaratmak' ile 'Afetlere Yanıt Aramak' temaları üzerinden hazırlanan sergi. Bu özel sergide; Japonya, Christchurch, Şili, Brisbane ve New Orleans gibi afet bölgelerinde mimarların öncülüğünde gerçekleşen başarılı kampanya örnekleri sunuluyor.

WAF'ın ana etkinliği olan WAF Ödülleri'nde finale kalan mimarlar bu sene, Michael Sorkin'in başkanlık ettiği jürinin önünde, 'Yılın Binası' büyük ödülü için yarışacaklar.

WAF seminerlerine katılan dünyaca ünlü konuşmacılar arasında, Sou Fujimoto, David Mackay, Sangay Puri ve Pauline Nee gibi mimarlık pratiğinin önde gelen isimleri yer alıyor. Seminerler süresince yapılan tartışmalar, mimarların, afet sonrası hasar tespitini değerlendirmede neler sunabildiğini gözden geçirme fırsatı sunacak. 
 


İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :