Dördüncüsü, Uzak Yakın temasıyla 20 - 25 Kasım 2020 tarihlerinde Tophane-i Amire'de düzenlenecek BASE 2020'nin sanat söyleşileri BASE Talks bu yıl dijital ortamda gerçekleşecek.
Yeni mezun sanatçı adaylarının profesyonel hayata geçişlerini destekleyen BASE, dördüncü yılında gündemin nabzını tutarak sanatseverleri “Uzak Yakın” temasıyla 20 - 25 Kasım 2020 tarihlerinde Tophane-i Amire’de buluşturuyor. BASE süresince her yıl düzenlenen sanat söyleşileri BASE Talks ise bu yıl ilk kez dijital ortamda gerçekleştiriliyor. www.BASE.ist adresindeki programdan takip edilebilecek söyleşiler, zoom üzerinden canlı olarak yapılacak. Dijital ortamda yapılmasının avantajı olarak BASE Talks, yurtdışında yaşayan konuşmacıları da izleyicilerle buluşturabilecek.
Programda Selim Birsel ve Derya Yücel’in “Açıklık ve Akışkanlık: Mekanla Düşünmek”; Ergin Çavuşoğlu, Berat Işık ve Nermin Saybaşılı’nın Nazlı Pektaş moderatörlüğünde “Eşikteki İmgeler: Video ve sınırlar”; Burak Delier, Serkan Özkaya ve Vahit Tuna’nın Derya Yücel moderatörlüğünde “İroni Nerede?”; Taner Ceylan, TUNCA, Neriman Polat ve Fulya Çetin’in Derya Yücel moderatörlüğünde “Mesafeden’ Bakmak”; Nermin Kura ve Sena’nın Necla Rüzgar moderatörlüğünde ‘Beden Bilinci ve Şifa üzerine Elmas Deniz ve Serkan Taycan’ın Yasemin Ülgen moderatörlüğünde “Ekolojik Farkındalıklar ve Sanat”;Gözde Mimiko Türkkan, Leman Sevda Darıcıoğlu ve Ali Akay’ın Osman Erden moderatörlüğünde “Beden, Cinsiyet, Kimlik” başlıklı söyleşileri bulunuyor. Cins, Günnur Özsoy ve Tuna Ortaylı Kazıcı kamusal alanda sanat üzerine konuşacak.
Koleksiyoner söyleşilerinde ise Baha Toygar ve Ali Elmacı, Sabiha Kurtulmuş’un moderatörlüğünde sanatçı-koleksiyoner ilişkisini konuşacak. Ari Meşulam, sanat danışmanı Melis Terzioğlu ve artSümer’in kurucusu Aslı Sümer “Gönül İşi Yatırım İşi” konusunu ele alacak. Tansa Mermerci Ekşioğlu ve Selen Sarıoğlu Süloş, Pelin Uran’ın moderatörlüğünde koleksiyonerliğin kendilerine açtığı yolu anlatacak. Ayda Elgiz ve Olgaç Artam Billur Tansel’in moderatörlüğünde koleksiyonerliği ve müzayedeciliği konuşacak.
Programda sanatta farklı kolektivite ve dayanışma biçimlerini konuşmak üzere artSümer, Mixer ve the Empire Project gibi iş birliği yapan galeriler ile Kolekta, Omuz, SAHA gibi oluşumlar da konuk edilecek. Melisa Tapan’ın güncel sanat üretimine alan açmak için hayata geçirdiği Gate 27’yi, Bengü Gün’ün moderatörlüğünde Gate 27’nin danışman küratörü Beral Madra ve ilk konuk sanatçılarından biri olan Ekin Kano anlatacak. Melek Gençer, Huo Rf ve Merve Akar Akgün yeni normalde sanat yayınlarına değinecek. Genç sanatçılara dijital sanatların üretim yöntemlerini anlatmak ve dijital teknolojiyi iş akışlarına dahil etmeye yardım etmek için tasarlanmış bir eğitim, destek ve komünite oluşturma programı olan Piksel’i Arda Yalkın, Hande Şekerciler, Levent Erden ve Eda Sütunç aktaracak.
Staatliche Kunsthalle Baden Baden direktörü Misal Adnan Yıldız, sanat tarihçisi/küratör Yekhan Pınarlıgil ve küratör Didem Yazıcı ‘Düşünce Haritası Olarak Sergi’ konusunu ele alacak.
Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Şule Atılgan, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Emre İkizler, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Ömer Yiğit Aral, Burcu Pelvanoğlu moderatörlüğünde pandemi döneminde sanat ve tasarım eğitimini merceğe alacak.
British Council Türkiye Sanat Direktörü Esra Aysun, Goethe Kültürel etkinlikler sorumlusu Fügen Uğur, Hollanda Başkonsolosluğu Kültür Başmüşaviri Ipek van Dijk , Institut Français Türkiye Kültür İşleri Sorumlusu Sinan Ersin, ‘Kriz Döneminde Sanat’ üzerine konuşacak.
T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi paydaşlığı ve Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde, Digilogue’un dijital sanat partnerliğinde, Kale Grubu ve TEB Özel Bankacılık eş sponsorluğunda dördüncüsü gerçekleşecek olan BASE, bu yıl ayrıca www.base.ist adresinden online olarak da gezilebilecek.
BASE Talks 2020 programı için tıklayın