Astel, Yeni Nesil Tasarım Özgürlüğünü Ekranlara Taşıyor

Amber EROYAN / 14 Aralık 2011

Profesyonel görüntü sistemleri konusunda uzman olan Astel Elektronik, en yeni teknoloji ürünlerini, 14-15 Aralık'ta 'Türkiye'nin En Büyük Görüntü Teknolojileri Salonu'nda sergiliyor. Genel Müdür Tuğberk Büyükbay, modüler ekranlar ve hareketli projeksiyon cihazlarının mimarlara yeni nesil tasarım özgürlüğü sunduğuna dikkat çekiyor.


Yeni modüler ekranlar Prysm LPD (Lazer Fosfor Ekran) ve Christie MicroTiles, dünyanın en parlak LCD projektörü Panasonic PT-EX16KE ve hareketli projeksiyon platformu Christie Nitro ile birlikte, 14-15 Aralık 2011 tarihlerinde Sheraton İstanbul Maslak Hotel'deki teknoloji salonunda meraklılarıyla buluşuyor.


Astel Elektronik tanıtım günlerinde ziyaretçiler, Panasonic, Christie, Philips, Nec, Orion, Prysm Orion ve LG gibi markaların ürünlerini tek bir noktada görme şansı yakalıyor. Görüntü Teknolojileri Salonu; TV stüdyosunda olması gereken son teknoloji görüntü sistemleri, profesyonel projeksiyonlarla yapılan farklı uygulama örnekleri ile 3D sinema, projeksiyon, monitör ve oyun sistemlerinin tümünü canlı olarak görme ve deneyimleme imkanı sunuyor.


Astel Elektronik Genel Müdürü Tuğberk Büyükbay, 'Türkiye'nin En Büyük Görüntü Teknolojileri Salonu' ile ilgili şunları söyledi:

"Görüntü teknolojileri alanında hizmet verdiğimiz 20 yıl süresince pek çok kapalı toplantı gerçekleştirdik. Bu sene, yeniliklerimizi daha geniş bir kitleye ulaştırmak istedik. Teknoloji sektöründe Astel'i bir adım daha ileri götüren tanıtım günlerimizde, farklı ekranlar ve farklı bakış açılarıyla ziyaretçilerimizin vizyonunu genişleteceğiz. Türkiye pazarı 2001 yılından bu yana sürekli büyüme içinde" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: 

"150 bin görüntü teknolojisi ürünü ile Avrupa'nın en büyük 6'ıncı pazarıyız. Astel olarak; Türkiye'de görüntü teknolojilerini bir adım ileriye götürecek modüler ekranlar ve hareketli projeksiyon cihazlarıyla firmalara yeni nesil tasarım özgürlüğünü sunuyoruz. İç pazardaki büyük markalara hizmet vermenin yanı sıra, Kırgızistan, Ekvator Ginesi, Irak gibi dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen büyük ölçekli projelerde de çözüm ortağı olarak rol üstleniyoruz" dedi.

Sunumun ardından mikrofonumuzu uzattığımız Tuğberk Büyükbay, Mimarizm'in sorularını yanıtladı:


"Mimarların hayatını ciddi anlamda kolaylaştırıyoruz"

2001'den itibaren sektörün büyüdüğüne dikkat çektiniz. Bu büyümede kırılma noktası ne oldu?

Türkiye pazarı, 2001'de ekonominin büyümesine paralel olarak yükselişe geçti. Yeni teknoloji aynı zamanda pahalı bir teknoloji oluyor. Bunun faydasını ve bütçesini anlayabilmek yabancı firmalar için çok daha kolay. Yabancı firmaların Türkiye'ye gelmesiyle birlikte bizde de profesyonel görüntü sektöründe bir gelişim yaşandı. Projektör ve profesyonel görüntü sistemlerinde dünyada ortalama % 8-10 büyüme sağlanırken, Türkiye'de bu oran bugün %20-25'leri buluyor. Bu da yurt dışındaki firmaların ülkemize olan ilgisini artırıyor.


Astel'in mimarlarla sıkı bir işbirliğinde olduğunu belirttiniz. Bu alanda sağladığınız hizmetler hakkında bilgi alabilir miyiz?

Mimarların hayatını ciddi anlamda kolaylaştırıyoruz. Sadece yapı elemanlarıyla değil, görüntü teknolojileriyle de çok farklı uygulamalar yapmalarını, mekanları çok farklı bir hale getirmelerini sağlıyoruz. Tabii konuya sadece ofis ölçeğinde bakmamak lazım. Son dönemde sinema salonları, AVM'ler, kurumsal firmaların fuayeleri, bekleme ve karşılama salonlarında; piyasaya sunduğumuz yenilikçi ekranlar ile ciddi anlamda farklılık yaratma şansı yakalanıyor.


Günümüzde etkileşimli ortamlar çok önem kazandı. Tüketicinin ilgisini çekmede görüntü sistemleri büyük kolaylık sağlıyor.

Evet, görüntü sistemleri artık sadece ekran olarak algılanmıyor. Ekranın karşısına geçtiğiniz zaman, yaşınızı ve cinsiyetinizi tespit edip, size uygun içerikler sunan görüntü sistemleri söz konusu. Yine mimarların ilgisini çekecek diğer bir gelişme de artık sadece kare veya dikdörtgen ekran ile sınırlı olmayışımız. Yeni sistemler ile çok farklı formlarda ekran duvarları oluşturabilir, ürün tanıtımlarınızı sıra dışı uygulamalar ile ön plana çıkarabilirsiniz.


Formları siparişe göre de şekillendirebiliyor musunuz?

Ekranlar küçük ve modüler olduğu için her türlü şekli verme şansınız var. Türkiye'de artık mağazalar müşterilerine ürünlerini tanıtmak, onları ürünlerle etkileştirmek için ekranları kullanıyor. Bugün dünyanın hemen hemen her yerinde, gerek büyük ekranlar, gerek küçük ekranlar, gerekse modüler ekranlardan ciddi anlamda faydalanılıyor. Ve bunları tasarlayanların da hep mimarlar olduğunu görüyorsunuz. Bizim de bu teknoloji salonunu mimarların desteği olmaksınız yapma şansımız yoktu. Burada gördüğünüz mobilya ve stüdyo uygulamalarının hepsini birlikte oluşturduk. Mimarların vizyonunu açmak istiyoruz; gelsinler, bu ürünleri tanısınlar ve müşterilerine çok daha farklı çözümler önersinler istiyoruz. 


Proje uygulamalarınızdan bahsederken çok sayıda yabancı ülke ismi saydınız. Yurt dışı projeleri nasıl yürütüyorsunuz?

Türk inşaat firmaları üzerinden yürütüyoruz. Hepsine buradan tekrar teşekkür ediyorum, çünkü tüm bu gelişmeler onların sayesinde oluyor. Her bir ülkede çok ilginç işlere imza atıyoruz. Standart işler yapmıyoruz, o ülkenin veya şehrin referans işlerini yapıyoruz. Yaklaşık dört yıl önce tamamladığımız Haydar Aliyev Sarayı 'nın cephesinde 80 metrelik bir ekran bulunuyor. Camlar gündüz transparan; geceleri elektrikle şarj edildiklerinde ise ekrana dönüşüyorlar ve arkadan projeksiyonlar ile dev bir görüntü elde ediliyor.


"Nişantaşı City's Avrupa'nun en büyük curve LED ekranına sahip"

Türkiye'de de cephe uygulaması alanında referans projeleriniz var mı?

Nişantaşı City's için ürettiğimiz ekran, Avrupa'nın en büyük curve LED ekranıdır. Altı senedir sorunsuz çalışıyor.


Yirmi senelik bir firma olarak Ar-Ge çalışmalarına nasıl yaklaşıyorsunuz?

Sunduğumuz ürünleri yurt dışından ithal ediyoruz ama dokunmatik ekran giydirilmesi, bu ekranın uygun yazılımla birlikte çalıştırılması, içerik üretilmesi, yurt dışına gönderilen ürünlere eşlik eden montaj ekipmanları, bunların yerlerine uygulanması ve işçilik hizmetlerini Türkiye'den sağlıyoruz. İç pazarda ise, ürünleri müşteriye sunarken nasıl katma değer yaratabileceğimize odaklanıyoruz. Özetle, yazılım ve montaj ekipmanlarının Ar-Ge'sini yaptığımızı söyleyebilirim.


Astel Elektronik tanıtım günlerinde ilgililerin beğenisine sunulan Pyrsm, Christie, Panasonic ürünlerine ilişkin ayrıntılı bilgi için lütfen ilerleyiniz >>>>>


Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :