Hanterra Seramik Yarışması

mimarizm.com / 03 Ekim 2023
"Vazo" konusu ile düzenlenen Hanterra Seramik Yarışması'nın son katılım tarihi 12 Ocak 2024.

Ulusal, jürili, işlevsel seramik yarışması hanterra, üçüncü senesinde “VAZO” konusu ile düzenleniyor. hanterra Seramik Yarışması, iyi ve özgün tasarım örneği olan, yaratıcılığı ve hayal gücünü yansıtan, teknik açıdan yetkin el yapımı işlevsel seramiği ve bu süreçte seramikçinin harcadığı zamanı, emeğini ve hayal gücünü ödüllendirmeyi hedefliyor.

Türkiye’de seramik sanatını daha da yaygınlaştırmak, yaratıcılığın gücünü sanatseverlere hissettirmek için yapılan ve herhangi bir kısıtlama olmadan Türkiye’de yaşayan, seramiği seven herkesin katılımına açık olan hanterra Seramik Yarışması, Sibelco, Colorobbia Art, Valentine Clays, Mars Hobi ve Stüdyo Fırınları ile Ceramila’nın sponsorluğunda düzenleniyor. Yarışmanın jürisinde Türk Seramik Sanatçılarından Tuba Önder Demircioğlu ve Ezgi Hakan, İç Mimar Ayhan Geveli, İngiltere’den Seramik sanatçısı Anna Thomson ve İtalya’dan küratör Domenica Laracà gibi Türkiye’den ve Avrupa’dan konusunda önemli isimler bulunmakta.

Her sene düzenlenen ve bundan sonraki yıllarda da seramik sanatına destek amacı ile bu geleneği sürdürmek adına yapılacak hanterra Seramik Yarışmasının kurucuları Elif Özbay Şahan ve Kurtuluş Şahan yarışma ile ilgili; “Tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de son yıllarda seramiğe artan bir ilgi var. Maalesef dijital dünyanın hayatımızı ele geçirmesiyle oluşan yalnızlığın ardından dokunabildiğimiz malzemelerle üretimler yapmaya ihtiyaç duyulduğunu, hızın ve aynı anda çok iş yapmanın dayatıldığı bir dünyada yavaşlamanın bir nevi ruhsal ihtiyaç olduğunu ve bu yüzden de seramiğin bu kadar popüler olduğunu düşündüklerini” vurguluyorlar. Yurtdışındaki özellikle İngiltere’deki seramik etkinliklerini yakından izlemeye çalıştıklarını, el yapımı seramik ürünlere verilen değerin ve gösterilen ilginin, toplumun sergiler, yarışmalar, festivaller, seramik pazarları sayesinde bu konuda bilinçli olmasıyla yakından ilgisi olduğunu düşündüklerini de dile getiriyorlar.

hanterra Seramik Yarışmasını düzenlemeye başlamalarının temel sebebinin Türkiye’de de özgün tasarımın, kaliteli üretimin örneği olan ürünlerin, bu yarışma ile daha görünür olmasına katkıda bulunmak, el yapımı seramiğin ne kadar emek yoğun bir üretim gerektirdiğini, her birinin eşsizliğini anlatmak olduğunu, üçüncü senesinde heyecanla ve keyifle daha çok insana ulaştığını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını” söylüyorlar.

Yarışmayı kazananın başarı ödülü ve 25.000 TL değerinde hanterra hediye çeki ile ödüllendirileceği yarışmada, üç adet mansiyon'a 6.000’er TL değerinde hanterra hediye çeki verilecek.

Yarışma Takvimi

Katılım için Son Tarih: 12.01.2024
Kazananların Duyurusu: 12.02.2024
Ödül Töreni ve Sergi Açılışı: 23.02.2024

hanterra Seramik Yarışması 2024 ile ilgili tüm detaylar için tıklayın

*

Hanterra, Elif Özbay Şahan ve Kurtuluş Şahan Hakkında

2018 yılında seramik sektörüne farklı bir bakış açısı getirmek, kaliteli ve yenilikçi olmak hedefi ile kurulan hanterra, dünya çapında kalitesiyle tanınan üreticileri bir araya getirerek, en iyi seramik malzemelerinden bazılarını Türk seramik sanatçılarına tanıttı. Seramik malzemesi satışı yanı sıra, seramik sanatıyla ilgili birçok yeniliğe imza atmayı hedefliyor.

Elif Özbay Şahan, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Aile şirketi olan Özmak Mühendislik sayesinde her zaman seramikle iç içe olmasına rağmen, çamurla ilk tanışması 1997 yılında gittiği İngiltere’de Oxford College of Further Education’dan aldığı eğitim sırasında oldu. Mimar olarak çalışma hayatına devam ederken seramiğe hobi olarak atölyesinde, yurtiçi ve yurtdışında katıldığı workshoplar, eğitimler ve çeşitli sergilerle devam etti.

Kurtuluş Şahan, Londra Imperial College’da İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. City University Bayes Business School’da MBA eğitimini tamamladıktan sonra dünyanın çeşitli yerlerinde uluslararası projelerde görev aldı. İş geliştirme ve yönetim konularında uzmanlaştı.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :