PKN Yaratıcı Yakınlaşmalar, İstanbul ve Erivan'ı İkinci Kez Buluşturdu

mimarizm.com / 24 Mayıs 2012
34SOLO tarafından düzenlenen PechaKucha Night İstanbul'un 14'üncü buluşması "Istanbul - Yerevan: Close Creative Encounters" (İstanbul - Erivan: Yaratıcı Yakınlaşmalar), 24 Mayıs 2012 Perşembe akşamı Yapı-Endüstri Merkezi'nde gerçekleştirildi.

 

İlki 8 Kasım 2011'de Erivan'da gerçekleşen bu özel ve küresel PechaKucha Night (PKN) etkinliğinin iade-i ziyareti niteliğindeki İstanbul buluşması, Türkiye ve Ermenistan'daki yaratıcı isimleri bir kez daha bir araya getirdi. İstanbul ve Erivan kentleri arasındaki 'yaratıcı yakınlaşmalar' ile, konuşmacıların fikir ve projelerini paylaşıp iki şehir arasında işbirlikleri geliştirmeyi amaçladığı buluşmalar, Eurasia Partnership Foundation desteğiyle gerçekleşiyor.

Kasım ayında mimarlık, film, müzik, görsel sanatlar, yayıncılık, sosyal medya, yeme-içme, ışık tasarımı, ekolojik turizm, el sanatları, sahne sanatları, müzik gibi alanlarda yaratıcı proje ve fikirleri paylaşmak üzere bir araya gelen PKN İstanbul ve PKN Yerevan'ın 24 Mayıs akşamı YEM'de gerçekleşen ikinci özel buluşmasında; 34SOLO'dan Can Yücel Metin ve Nurten Meriçer, PKN Yerevan'dan Vahe Baloulian , YEM Bilgi ve Organizasyon Grup Yönetmeni Banu Durmuşoğlu'nun açılış konuşmalarının ardından sırasıyla şu sunumlar yapıldı:


Karlen Muradyan, "Theater as a Tool for Social Change" başlıklı konuşmasında, 1960'larda Brezilya'da başlatılan interaktif tiyatro akımı Forum Theater'ın, 2006'dan bu yana Ermenistan'da izlediği serüveni aktardı.



eds architecture'ın kurucu ortağı And Akman, "Ararat with Masis" başlıklı sunumunda, dağların komşu bölgeler ve toplumlar için simgesel önemine değinirken, mimarlığı yönlendirmedeki rolüne vurgu yaptı.



Microsoft'un Erivan'daki inovasyon merkezinde çalışan Armina Mkhitaryan, "Innovative Technologies Microsoft Kinect: from Xbox to Robby Robot" başlıklı konuşmasında, merkez olarak yürütmekte oldukları yenilikçi projelerden bahsetti.



"BECHOS: Social platform for single parents" temalı sunumunda, kendisi gibi bekar ve çocuklu ebeveyler için geliştirdiği "BECHOS" adlı sosyal forumdan bahseden Yersu Kalaba, Türkiye'de resmi rakamlara göre 8 milyonu bulan bekar ve çocuklu ebeveynler için oluşturdukları yenilikçi çözümlere dikkat çekti.



Google'da yaptığı aramada karşısına çıkan adaşı Bursalı Hovakim'in izinden İstanbul'u sanal keşfe çıkan Hovakim Saghatelyan, "How I was invited to Istanbul by Sultan Mehmet: a story of a story" başlıklı konuşmasında, bu yeni kitap projesini izleyiciler ile paylaştı.

 


Marketing Türkiye Haber Müdürü Ferruh Altun, "Ingrated Marketing Communication: Marketing Türkiye" başlığını verdiği konuşmasında, günümüz koşullarına göre çeşitlenen yayın projelerinden örnekler sundu.

 


"Human Planetary Impact: the 'Glocal' Perspective" temalı sunumunda, tükenen doğal kaynaklar ve refahla birlikte derinleşen ekolojik ayakizi konularından dem vuran Alen Amirkhanian, Erivan için geliştirmekte oldukları biyoçeşitlilik projelerinden bahsetti.



Gecenin ev sahiplerinden Can Yücel Metin, "A ye! Thanks" başlığı altında gerçekleştirdiği sunumunda, "yaşayan bir organizma" olarak nitelendirdiği sosyal medyanın gücüyle milyonlarca izleyiciye ulaşan  "Oldu Teşekkürler" adlı dizi çalışmalarından bahsederek, "yaratıcı fikirleri hayata geçirmek için yarını beklemeyin, bugün harekete geçin" dedi.



UNESCO tarafından "2012 Kitap Başkenti" ilan edilen Erivan'ın sokaklarını "Graffiti" adlı çalışma ile kitaba ve yazara doyuran Eduard Kankanyan, "Graffiti - street art in Yerevan" başlıklı sunumunda, bbmedia olarak izledikleri yaratıcı süreci izleyicilerle paylaştı.


PKN İstanbul vol. 14, şef Masis Aram Gözbek ve Boğaziçi Caz Korosu'nun geceye özel müzik dinletisi ile sona erdi.



İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :