58. Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları İletişim Grubu Toplantısı 16-18 Mayıs 2025 tarihleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde gerçekleşecek.
MOBBİG, tüm mimarlık okullarının doğal üyesi olduğu ve ortak konularını, sorun ve başarımlarını paylaşma, düşünce alışverişinde bulunma, işbirlikleri kurma, birlik olma ve birlikte davranma gereksinimini duyan bölüm başkan ve temsilcilerinin gönüllü katılımı ile yaşayan bir iletişim ortamıdır.
Özgünlüklerin-Özgürlüklerin İlanı-İnşası
58. Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları (MOBBİG) İletişim Grubu Toplantısı Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü evsahipliğinde 16-18 Mayıs 2025 tarihlleri. arasında gerçekleşecek.
Eğitim, araştırma ve uygulama pratiklerinin asgari niteliğini sağlamak için şablonlara başvurulur. Şablonlar standartlarla, kriterlerle, yönergelerle, yönetmeliklerle işler; tablolarla, çizelgelerle kontrol altında tutulur. Herkes için, her yerde eşit ve adil haklar gözetilirken yapılması-yapılmaması, uyulması-uyulmaması, uyumlanması gerekenler belirlenir. Ancak tüm bu gerekliliklerle şablonlar katılaşmaya meyleder. Hem de her şey, her an değişiyor, dönüşüyor, bulanıklaşıyorken… Zemin her zamankinden daha fazla kayganken!
Kaygan zeminde yol almak zordur. Ama her zorluk kendi yaratıcı boşluklarını açma ihtimalini ve potansiyelini içinde barındırır, özgürlükler bu boşluklarda üretilir. Mimarlık okullarının alamet-i farikası sahip olduğu özgünlükleri ilan ederken, katılaşmaya meyleden şablonlar içinde/üzerinde/dışında/ötesinde özgürleşebildiği yaratıcı boşluklarda yeni özgünlükler inşa edebilmesidir.
Belirsizlikler ve çelişkiler evreninde şablonlar içinde/sınırında/dışında, şablonlarla birlikte/şablonlara rağmen mimarlık okulları kendi özgünlüklerini - özgürlüklerini nasıl, kimlerle, ne zaman ve nerede inşa etti/ediyor/edecek?
Eğitim-Araştırma-Uygulama alanlarında;
özgünlüğün pratikleri
Özgünleşme/özgürleşme imkanları nasıl üretilir?
[müfredat] [yöntemler] [taktikler]
[araçlar] [yapma biçimleri] [kesişimler]
özgünlüğün aktörleri
Özgünleşme/özgürleşme imkanları kimlerle birlikte mümkün kılınır?
[öğrenciler] [akademisyenler] [mezunlar] [yöneticiler]
[kurumsal aktörler] [meslek odaları] [sivil toplum örgütleri]
[değişen-dönüşen rolleri][işbirlikleri] [dayanışma]
özgünlüğün bağlamı
Özgünleşme/özgürleşme ne zaman ve nerede doğar?
[ulusal - uluslararası - yerel bağlam]
[dönem boyu-yaşam boyu eğitim]
[eğitim coğrafyaları][stüdyo, üniversite, kampüs, kent-kır]
Program:
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Ayrıntılı bilgi için tıklayın