YTÜ Mimari Tasarıma Giriş Stüdyoları Sergisi ve Kolokyumu YEM'de

mimarizm.com / 14 Ocak 2010
YTÜ Mimari Tasarıma Giriş Stüdyoları Sergisi ve Kolokyumu YEM'de Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Bölümü birinci sınıf öğrencileri tarafından, ilk dönem projesi olan "Mimari Tasarıma Giriş Stüdyoları"nda yürütülen çalışmalar 22-27 Ocak tarihleri arasında Yapı Endüstri Merkezi'nde (YEM) sergileniyor. "İlk Stüdyo Deneyimi" sergisi kapsamında 26 Ocak günü bir de kolokyum düzenlenecek.

Yar. Doç. Dr. Şebnem Yalınay Çinici,  Arş. Gör. Dr. Fulya Özsel Akipek ve Arş. Gör. Serkan Uysal olmak üzere YTÜ Mimarlık Bölümü Bilgisayar Ortamında Tasarım Bilim Dalı Mimari Tasarıma Giriş (MTG )Koordinasyon ekibi tarafından organize edilen bu etkinliğin ilki, geçtiğimiz sene yine YEM'de gerçekleştirilmişti.

Bu güz yarıyılında (2009/2010) gerçekleştirilen "Mimari Tasarıma Giriş Stüdyoları"nda, 11 grup için belirlenen ortak içerik doğrultusunda görme, gördüğünü soyutlama, soyutladığını yeniden kurma, geometri/örüntü/doku ve 1:1 ölçekte kurma dizgisi şeklinde yürütücülerin birbirinden farklı yöntemlerle işlediği bir dizi çalışma yer alıyor. Sergi için de öğrenciler henüz öğrenciliklerinin ilk döneminde tasarladıkları sergi sistemi ve mekanının 1:1 ölçekte uygulamasını yapıyorlar. Öğrenciler YEM' de kendi sergi alanlarını ve sistemlerini kuruyorlar.


Sergi ve kolokyumda yer alan stüdyolar şöyle:

Ayhan Böyür, Birgül Çolakoğlu, Eylem Erdinç, Meral Erdoğan, Salih Küçüktun, Erol Lomlu, Fulya Özsel Akipek, Zafer Sağdıç , Yasemen Say Özer, Aslı Sungur Ergenoğlu, Serkan Uysal  ve Şebnem Yalınay Çinici.

YTÜ Mimarlık Bölümü Bilgisayar Ortamında Tasarım Bilim Dalı MTG Koordinasyon ekibi tarafından yapılan yazılı açıklamada eğitimin sadece kurum içinde yürütülen bir etkinlik olmadığı vurgulanarak "Eğitiminin artık, dış dünyayla ilk günden itibaren etkileşim içinde olan ve yaşam boyu süren bir süreç olması nedeniyle bu süreci oluşturan ortamların ve ürünlerinin okul içinde ‘sınırlı' kalması yerine tartışma-geri bildirim için kamuya, diğer eğitim ortamlarına ve kişilere açılması önemlidir." İfadeleri kullanıldı. Açıklamada bu sürecin ve ürünlerin, daha mimarlık eğitimin başlangıcında değerlendirmeye, eleştiriye ve tartışmaya açılmasının öğrencilerin düşünsel, sosyal, ruhsal donanımlarını destekleyerek ve onlara bir başlangıç ivmesi vereceğine olan inanç dile getirildi.
İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :