Ürettiği işlerde mekan ve çizim pratiklerine dair deneyler yapmayı hedefleyen Piknik Works, 18-21 Ocak günleri arasında İsveç İstanbul Başkonsolosluğu'nda bulunan şapelde tam 72 saat aralıksız sürecek bir performans ile çizimin, bedenin ve mekanın sınırları ile oynayacak.
İstiklal Caddesi'nin kalabalık kentsel akışı üzerinde, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu'nun bahçesinde saklanan ve çok az kişinin varlığından haberdar olduğu bir şapel, performansa ev sahipliği yapacak. Sanatçılar üç gün boyunca bu küçük yapının içinde yaşayacak ve tüm iç mekan yüzeylerini çizerek dönüştürecekler. Çizimi performatif ve aktive edici bir eylem olarak gören bu serüvenin amacı, yaratıcı süreci yoğunlaştırmak ve onu sınırların ucuna götürmek, fiziksel ile zihinsel performansın arasındaki gizli bağlantıları keşfetmek. Bu süreci belgelemek ve tartışmaya açmak adına tüm üretim süreci kayıt altına alınacak, sık sık yapılacak canlı yayınlar ve paylaşımlar ile Piknik Works'ün sosyal medya hesapları üzerinden anlık olarak izleyiciye servis edilecek.
Mekan ve çizim arasındaki ilişkileri keşfetmeye odaklanan sanatçılar için bu performans, sonuçları muğlak bir maceranın karın ağrıtacak kadar heyecanlı ilk adımı. İkinci adımının önümüzdeki yaz Stockholm'de gerçekleştirilmesi planlanan proje, İsveç Araştırma Enstitüsü tarafından destekleniyor.
Lokasyonu gerekçeleriyle performans sırasında ziyaret maalesef mümkün olmamakla birlikte, daha çok bilgi almak ve 72 saat boyunca yapılacak paylaşım ve canlı yayınları kaçırmamak için Piknik Works'ün sosyal medya hesaplarını ve etkinlik sayfasını takip edebilirsiniz.
*
Piknik Works hakkında
Piknik Works Mekansallık, Tasarım Meseleleri ve Görsel İletişim alanları arasında bir yerde ve bu alanların sınırlarını bulanıklaştırarak çalışan çağdaş bir tasarım pratiğidir. 2017'de Atıl Aggündüz ve Oğul Öztunç tarafından kurulan Piknik, birçok tasarım, sanat ve araştırma projesini tamamlamış, farklı alanlarda ürünler vermiştir. Piknik, uluslarası yarışmalarda ödüller kazanmış, sergi ve konferanslara davet edilmiştir.