Kitap Tanıtımı “M+D=35: 1987-2022 PROJE/CTS”

mimarizm.com / 04 Kasım 2024
“M+D=35: 1987-2022 PROJE/CTS” kitabının tanıtımı 5 Kasım Salı günü 19:00'da Mimarlar Derneği 1927'de gerçekleştirilecek.

Kitabın editörü Deniz Güner ile Celal Abdi Güzer, Metin Kılıç ve Dürrin Süer’in katılımı ile Mimarlar Derneği 1927'de gerçekleştirilecek olan “M+D=35: 1987-2022 PROJE/CTS” kitabının tanıtımı, 5 Kasım Salı günü saat 19:00’da başlayacak.

Sunum Hakkında

Metin Kılıç ve Dürrin Süer yönetimindeki M artı D Mimarlık ofisinin üretimlerini belgeleyen “M+D=35: 1987-2022 PROJE/CTS” kitabı, b. kitap etiketiyle yayınlandı. Mimarlık alanında kültürel süreklilik ve bellek oluşturma motivasyonuyla hazırlanan kitap, Metin Kılıç ve Dürrin Süer’in 1987’den 2022’ye uzanan üretimlerini ortaya koyuyor. Editörlüğünü Deniz Güner’in üstlendiği kitapta; Erdem Erten, Celal Abdi Güzer, Suha Özkan gibi alanında öne çıkan isimlerin yazılarına da yer veriliyor. Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu’nun (GMK) düzenlediği “42. Grafik Tasarım Sergisi”nde En İyi Kitap Tasarımı Ödülü’ne layık görülen kitabın grafik dili ve tasarımı ise Umut Altıntaş imzası taşıyor.

Etkinlik Mimarlar Derneği 1927 Youtube hesabından eş zamanlı olarak yayınlanacaktır.

 

*

Kitap Künyesi

Eser Adı: M+D=35: 1987-2022 PROJE/CTS
Yazarlar: Metin Kılıç, Dürrin Süer
Katkı Sağlayanlar: Erdem Erten, Celal Abdi Güzer, Suha Özkan
Editör: Deniz Güner
Kitap Tasarım ve Uygulama: Umut Altıntaş
Yayıncı: b. kitap
Basım Tarihi: Eylül 2023, 1. Baskı
Dil: Türkçe, İngilizce
Sayfa Sayısı: 864
Boyut: 18×25 ve 17×24 cm

Dürrin Süer Hakkında

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden 1987 yılında mezun oldu. Yüksek lisans (1990) ve doktora (1998) çalışmalarını da aynı okulda tamamladı. 1987 - 2007 yılları arasında DEÜ Mimarlık Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Bu süreçte, küreselleşme süreçleri ve mekansal etkileri, mimarlık eğitimi üzerine çeşitli yazılar yazdı, dergi dosya editörlükleri yaptı. Kurucu ortağı olduğu MartıD Mimarlık ofisinde 2007 yılından beri tam zamanlı olarak mimarlık çalışmalarını sürdürmektedir. Bu süreçte, müelliflerinden biri olduğu yapılarıyla  13. Ulusal Mimarlık Yapı ödülüne (2012), 5. Turgut Cansever Uluslararası Mimarlık Ödüllerinde Özel Ödüle (2019)  değer görülmüştür. Ayrıca ulusal  mimarlık  yarışmalarında ekip olarak kazandığı çeşitli ödülleri de bulunmaktadır: Çeşitli mesleki dergilerde yazılmış yazıları yer almakta, etkinliklere konuşmacı olarak katılmakta, mimarlık okullarında stüdyo yürütücülüğü yapmakta, yarışmalarda jüri üyelikleri bulunmaktadır.

Metin Kılıç Hakkında

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde 1985 yılında lisans eğitimini tamamladı. 1987 yılında M artı D Mimarlık Ofisini kurdu. Sağlık, eğitim yapıları, konut, kentsel tasarım gibi çok çeşitli ölçek ve konularda projeler üretmekte, kontrollük hizmetlerini sürdürmekte. Katıldığı mimarlık yarışmalarında çeşitli ödülleri bulunmakta. Ayrıca işleri 2007 yılında Ulusal Mimarlık Yapı Ödülü adayı gösterilmiş,  2012 yılında da 13. Ulusal Mimarlık Yapı Ödülünü almış, 5. Turgut Cansever Uluslararası Mimarlık Ödüllerinde de Özel Ödüle (2019)  değer görülmüştür. Mimarlık örgütlerinde aktif görevlerde bulundu, 2013-2015 yılları arasında İzmir Serbest Mimarlar Derneği Yönetim Kurulu başkanlığı yaptı. Yarışmalarda jüri üyelikleri bulunmakta, çeşitli etkinliklere konuşmacı olarak katılmakta ve yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak eğitim ortamına destek vermektedir.

Deniz Güner, Prof. Dr. Hakkında

1971 yılında İzmir’de doğan Güner, YTÜ’nden 1992 yılında mezun olduktan sonra aynı okuldan Yüksek Lisans derecesini1995 yılında, doktora unvanını ise İYTE’nden2003 yılında almıştır. Halen DEÜ Mimarlık Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Yazarlarından biri olduğu “VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi 1-Ticari Yapılar; VitrAÇağdaş Mimarlık Dizisi 2-Turizm ve Rekreasyon Yapıları”; “Architecture in Turkeyaround 2000; Issues in DiscourseandPractice”; “Mimari Korumada Güncel Konular”; “Dolmabahçe: Mekânın Hafızası”; “İzmir Kültürpark’ın Anımsa(ma)dıkları: Temsiller /Mekânlar / Aktörler” adlı kitapların dışında, “M+D=35; 35 Proje/cts 1987-2022”; “İzmirSMD2003-2018; VitrA ile İzmir Merkezli Çağdaş Mimarlık Pratikleri”; “Bezirhane’de Birikenler; Tasarımcıların Gözünden Kapadokya: İzlenimler, Hayaller, Eleştiriler” ve “İzmir Mimarlık Rehberi2005” kitaplarının editörlüğünü; “İzmir Mimarlığı”, “Kent ve Mimarlık-İzmir” ve“İzmir SMD 2003-2018; VitrA ile İzmir Merkezli Çağdaş Mimarlık Pratikleri” sergilerininde küratörlüğünü yapmıştır.

Celal Abdi Güzer, Prof. Dr. Hakkında

Lisans derecesini 1982 yılında ODTÜ'den almıştır. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını aynı üniversitede tamamlayan Güzer İngiltere'de, Newcastle upon Tyne Üniversitesi'nde mimarlık eleştirisi üzerine doktora çalışması yapmış ve ders vermiştir. Hâlen ODTÜ'de mimarlık eleştirisi üzerine ders vermekte ve dördüncü sınıf proje stüdyosu yürütücülüğü yapmaktadır. Çağdaş mimarlık kavramları ve uygulamaları üzerine teori, eleştiri ve tasarım odaklı pek çok ulusal ve uluslararası yayını olan Güzer ODTÜ'de Bölüm başkan yardımcılığı, dekan yardımcılığı, anabilim dalı başkanlığı gibi görevler üstlenmiş, bir dönem Mimarlar Derneği 1927 genel başkanlığı yapmıştır. Çeşitli yarışmalarda jüri üyeliği yapan Güzer üçü birincilik olmak üzere çok sayıda derece ve ödül sahibidir. Projelerini ağırlıklı olarak ODTÜ bünyesinde gerçekleştiren Güzer'in uygulanmış ve devam eden çok sayıda kentsel ve mimari projesi vardır. Bu projeler arasında yer alan MATPUM araştırma merkezi yapısı 2008 yılında YEM ödülüne layık bulunmuştur. 2013 yılında Uluslararası Antalya Mimarlık Bienali'nin küratörlüğünü üstlenen ve "şablon/template" temalı ana sergiyi düzenleyen Güzer’e  2019 yılında mimarlığa yaptığı katkılar nedeni ile TSMD jüri özel ödülü verilmiştir. Güzer'in araştırma konuları arasında mimarlık eleştirisi, çağdaş mimarlık uygulama ve kavramları, konut ve toplu konut, kentsel dönüşüm, eğitim yapıları ve sürdürülebilirlik gibi konular yer almaktadır.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :