Nurus Me Too Çalışma Koltuğu

mimarizm.com / 23 Kasım 2023
Ergonomi sertifikasına sahip çalışma koltuğu Me Too; insan vücudunu bir bütün olarak destekleyen özel mekanizmasıyla, masa başında uzun saatler geçirenleri sadece rahatlık değil, güvenlik ve sağlık açısından da destekliyor.

Sektörde geride bıraktığı 96 yıl boyunca öncü kimliğiyle hareket eden ve kendini sürekli yenileyen Nurus, teknoloji ve tasarımın bir araya geldiği Me Too ile masa başında çok fazla vakit geçirenlerin sağlık ve güvenliğini garanti altına alıyor. Vakitlerinin büyük bölümünü oturarak geçirenlerin çalışanlar, öğrenciler ve bilgisayar oyunu meraklılarının; sırt, boyun ve bel ağrılarını engellemek ve olası rahatsızlıklarının önüne geçmek amacıyla tasarlanan Me Too, Türkiye’nin ergonomi sertifikasına sahip ilk ve tek çalışma koltuğu olma özelliğini taşıyor.

Koltuğunu kişiselleştirmek isteyenlere

Yaratıcı tasarımı ile tamamıyla kişiselleştirilebilen ve Nurus D Lab tarafından tasarlanan Me Too, bedeni her açıdan koruyor. Otururken hareket edilmesine imkân veren mekanizması ile kan dolaşımını ve kasları rahatlatan Me Too, uzun süreli oturmadan kaynaklı rahatsızlıkları ve yorgunluğu da en aza indiriyor. Sektörde kabul gören Good Design, Red Dot Design, IF Product Design, Designpreis gibi pek çok tasarım ödülünün de sahibi olan Me Too, Turkcell, SAP, Arçelik, Garanti Bankası, vb. pek çok kurumsal markanın da ofislerinde öncelikli olarak tercih ettikleri bir model olarak, uzun yıllardır bu anlamdaki ayrıcalığını koruyor.

Hem güvenli, hem çevreci

Me Too, kişisel bir çalışma koltuğu olmasının yanı sıra verimliliği artıran bir sağlık ve güvenlik ekipmanı rolünü de üstleniyor. Me Too’nun 70 cm çapındaki ayakları, ağırlık merkezi değiştiğinde de kullanıcıların dengesini koruyarak düşmeyi engelliyor. Tüm Nurus çalışma koltuklarında olduğu gibi Me Too’nun da frenli tekerlekleri üzerinde ağırlık olmadığında aktive oluyor ve kullanıcı aniden ayağa kalktığı zaman koltuk altından kayıp, düşme tehlikesi oluşturmuyor.

%99.5 oranında geri dönüştürülebilir veya yeniden kullanılabilir malzemeden üretilen Me Too, buna ek olarak yerli ve milli üretim süreçleri sayesinde, karbon ayak izini minimuma indiriyor ve sürdürülebilirlik sürecine katkıda bulunuyor. Güvenlik alanındaki iddiasını; yüksek kalite, güvenlik, ergonomi standartlarına uygunluk sertifikaları olan GS ve TSE 9241-5 ile taçlandıran Me Too, sürdürülebilirlik standartlarına uygunluk alanında da Greenguard ve Greenguard Gold sertifikalarına da sahip.

 

*

Nurus Hakkında

1927 yılında kurulan, öncü profesyonel mobilya üreticilerinden Nurus, bugün 50'den fazla küresel noktada müşterilerine hizmet veriyor.

Teknolojiyi ve yenilikçi tasarımı birleştirerek insanların sağlıklı yaşamına öncelik veren Nurus, birçok uluslararası ödülün sahibi. Red Dot Product Design Award, Universal Design ve Design Management Europe'u Türkiye'ye ilk kez getiren, IF Product Design ve Good Design'ı Türkiye'de mobilya sektöründe ilk kez kazanan Nurus, içinde German Design Award'ın da olduğu 100’ü aşkın tasarım ödülüne sahip. 

Marka ve tasarımda disiplinlerarası bilgi transferi sağlayan German Design Council'a Türkiye'den ilk ve tek marka olarak davet edilen Nurus, bu üyelikle geleceği şekillendiren 350 dünya markası arasında bulunuyor.

16 milyondan fazla mimarın, iç mimarın ve tasarım meraklısının takip ettiği Architonic Top 200 Markaları Listesi'nde de yer alan Nurus, kreatif endüstrideki çalışmalarına büyük kararlılıkla devam ediyor. 

Mekanların önemli olduğu bugünün dünyasında Nurus, benzersiz tasarımlar arayan bireyler için çalışma alanlarını ve yaşam alanlarını yeniden tanımlarken, hızlı ve ihtiyaca uygun çözümler sunuyor.

Nurus, hem sosyalleşmeyi etkinleştirip hiyerarşiyi azaltmayı hem de motivasyonu artırarak farklı kuşakları bir araya getirip yaratıcılığı desteklemeyi hedefliyor. Son teknolojiye entegre tasarım ve ürünleri ile kullanıcıları destekleyen Nurus, ürünlerine özel 'Nurus Links' ile mobilya ve elektronik eşyalar arasında bağ kuruyor; günlük operasyonlara hız ve kolaylık getiriyor.

Dünyada 3. jenerasyonda başarılı olmuş ve Alpha Circle Aile Şirketleri arasına dahil edilen Nurus, ofis mobilyası alanında Türkiye'nin belgelendirilmiş ilk AR-GE merkezine de sahip. Bir mühendislik firması olan Nurus'un şu anki fabrika kapasitesi 40 bin m2. Yeni fabrika binası projesi ile 60 bin metrekare alanda üretim yapmayı hedefliyor.

Yaklaşık 600 çalışanı bulunan Nurus'un yönetim kurulunun yüzde 60'ı kadınlardan oluşuyor. Türkiye standartları için oldukça yüksek bir rakam olan bu sayı Nurus'un istihdam politikasının bir parçası.. Beyaz yakalı kadın çalışanların oranı yüzde 55.

shop.nurus.com online satış kanalı ve Türkiye'nin önde gelen e-ticaret pazar yerleri ile omni-channel satış anlayışını birkaç yıl önce hayata geçiren Nurus, ilk defa sadece çocuk kullanımına uygun bir ürün üretiyor. Ürün, sonbaharda çıkacak.

Büyümeye devam eden Nurus, Eylül ayı sonunda Azerbaycan'da ve yıl sonuna kadar da Özbekistan'da mağaza açılışı planlıyor.

Birten Gökyay ve Akın Gökyay’ın kurduğu Gökyay Vakfı bünyesindeki Satranç Müzesi, Akın Gökyay’ın Guinness Rekorlar kitabına girmiş; Türkiye’deki tescilli, ilk ve tek satranç koleksiyonunu sergiliyor.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :