Bir Kent Projesi; Glowlab
Filiz Yavuz
/ 11 Eylül 2008
Çağdaş kent sanatının gelişimi için katalizör olan "boşluk" ve "yaratıcılık" kavramlarına odaklanmış yenilikçi bir sanat projesi olan Glowlab beşinci yılını kutluyor.
Bünyesinde yer alan sanatçılar ve teknoloji uzmanları sayesinde kentsel ve sosyal "doğru"ları değiştiren Glowlab, "forward-thinking" olarak adlandırılan kentsel yaklaşım modeli ile de sanatla teknolojinin uyumunu vurguladı.
Glowlab, kentsel çevre ile ilişkili olarak etkinliklerinde mekansal ve sosyal konseptler sunuyor. Proje kapsamında gerçekleştirilen "avangard işler" çağdaş bir kentte yaşamayı deneyimliyor, yaratıcı diyaloglar için kapıları aralıyor ve kültürel hareketleri içinde eritiyor. Diğer bir deyişle Glowlab artistik, teknolojik ve sosyal pratikler aracılığıyla kent yaşamını araştırıyor.
Kent ile sanat arasındaki arabuluculardan biri de tango olarak belirlendi. Williamsburg köprüsünün üzerinde 40 dansçının yaptığı tango gösterisi absürdlüğün ve romantizmin karışımıydı.
Conflux Festival
Glowlab, her yıl en büyük etkinliklerinden biri olan Conflux Festival"ini bu yıl beşinci kez düzenliyor. Manhattan ve Brooklyn arasında gerçekleştirilen "Conflux Festival" yüzlerce sanatçıyı, mimarı, teknoloji uzmanını ve yazarı biraraya getiriyor.
Glowlab'ın kurucusu Christina Ray'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen olan festival, "botanik yürüyüş yolları"ndan, "New York'un çöp tenekeleri"ne kadar pek çok keyifli projeyi New York sokaklarında sergiliyor. Katılımcılar yaşadıkları kentsel çevreyi, interaktif performans gösterileriyle, bisiklet gezileriyle, atölye çalışmalarıyla ve filmlerle yeniden keşfediyor.
New York sokaklarını bir laboratuvar gibi kullanan festival kapsamında Mimarlık Merkezi'nde de çeşitli etkinlikler olaak. Festival dört gün sürecek.
Haber, Domusweb'den, Conflux Festival'in web sitesinden, Glowlab'ın kurumsal web sitesinden derlenmiştir.
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Bu İçeriğe Yorum Yazın