Pazarlama Argümanı Olarak Kullanılan Mimari Kavramlar Paneli

mimarizm.com / 15 Nisan 2015
Pazarlama Argümanı Olarak Kullanılan Mimari Kavramlar Paneli


YEM Yayın, Batı'da sanayi devrimiyle birlikte kent merkezlerindeki imalathanelerden lüks ve bohem yaşam tarzını yansıtan, konut ve sanat atölyesi karışımı olan yapılara evrilen loft kavramı üzerine ilginç bir söyleşi düzenliyor.

Kuruluş amacı mimarlık ortamına kalıcı katkılarda bulunmak, düşünsel ve teknik konularda yaygın bir bilgi paylaşım ortamı sağlamak olan YEM Yayın, "Loft" isimli kitabının lansmanı çerçevesinde, 6 Mayıs 2015 Çarşamba günü 18.00 - 20.00 saatleri arasında Yapı-Endüstri Merkezi'nde "Pazarlama Argümanı Olarak Kullanılan Mimari Kavramlar" başlıklı bir panel düzenliyor.

Kitabın yazarı, Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ece Ceylan Baba'nın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek panele konuşmacı olarak, iletişimci ve Next Academy Başkanı Levent Erden ile KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik katılıyor. Panelde loft gibi mimari kavramların ülkemizde konut sektöründe iletişim, pazarlama, geliştirme odaklı kullanımları tartışılacak.

Dünden Bugüne Loft

Mimarlık, mühendislik, şehircilik, peyzaj tasarımı, endüstri tasarımı, arkeoloji, kültür, sanat vb. konu başlıklarında kitaplar yayımlayan YEM Yayın, kitaplarına bir yenisini daha ekledi. Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ece Ceylan Baba tarafından yazılan "Loft" başlıklı kitap, loft kavramını, mimari ve tarihi bir perspektifte ele alıyor.

Her lüks konut loft değildir

Loft kitabı, sanayi devrimiyle birlikte, sanayide zamanla daha büyük mekânlara ihtiyaç duyulmasıyla kent merkezlerinde terk edilmiş olarak kalan imalathanelerin evrilmesiyle ortaya çıkan loft kavramının kökenlerine iniyor. Loft'lar, New York / Soho'da, 1950'lerde küresel postmodernizmin tohumlarının atılmasıyla beraber, alternatif yaşam tarzları ve yaşam alanları arayışındaki bohem sanatçılar, akademisyenler ve öğrenciler gibi sosyal gruplar tarafından, orta sınıf yaşam tarzına da bir muhalefet olarak evlere ve sanat atölyelerine dönüştürülmesi ile beliriyor. Benzer süreçler yaşamayan İstanbul gibi kentlerde ise adına loft denilen lüks konutlar sıfırdan üretiliyor. Loft kelimesi, son yıllarda, ülkemiz konut piyasasında öne çıkan proje lansmanlarında da sıkça görülüyor. İşlevselliğinden çok estetik yönüyle, "alternatif" bir yaşam tarzı arayışı içerisindeki orta ve üst sınıflara hitap eden, yüksek standartlı bir lüks konut tipini imliyor. Ne var ki, pazarlama diliyle daha bir vurgulanan bu kavramsal ve soyut ayrımın, yapıların fiziki özellikleri dikkate alındığında gerçeklikte çok da fazla bir karşılığının olmadığı; tüketiciye takdim edilen loftların, diğer benzeri lüks konut tipleriyle karşılaştırıldığında, tanımlanan ihtiyaçlara oldukça benzer, çoğu zaman aynı çözümlerin getirildiği görülüyor.


Program:

18:00 - 18:30  Kayıt

18:30 - 19:30  Pazarlama Argümanı Olarak Kullanılan Mimari Kavramlar Paneli
Yrd. Doç. Dr. Ece Ceylan Baba – Mimar, Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi
Levent Erden – İletişimci, Next Academy Başkanı
Ömer Faruk Çelik – KONUTDER Başkanı

19:30-20:00 Yazarla İmza buluşması


Konuşmacılar:

Yrd. Doç. Dr. Ece Ceylan Baba
Mimar
Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi

Ankara'da doğan Ece Ceylan Baba, ilk ve orta öğretimini Antalya'da, lise eğitimini ise Ankara'da tamamladı.  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Akademisi'ndeki lisans eğitimine birincilik derecesi ile başlayan Baba, yine birincilik derecesi ile mezun oldu. Yeditepe Üniversitesi Mimarlık bölümünde Yüksek Lisans eğitimini bitirerek Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde Doktora eğitimini tamamladı. Baba, Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde yardımcı doçent doktor olarak görev yapıyor. Akademik alanda yüksek yapılaşma, küreselleşme ve kullanıcı katılımı, loft kavramı konularını uzmanlık alanı olarak belirlemiş olup, bu konular bağlamında araştırma ve yayınlarını sürdürüyor. Ayrıca, "Tasarım Demokrasisi ve İstanbul" isimli kitabı Eylül-2012'de yayınlandı. Akademik çalışmaların yanı sıra, Baba Mimarlık'ın kurucu ortağı ve Seranit Grup Başkan Yardımcısı olarak profesyonel meslek hayatına devam ediyor.    


Levent Erden
İletişimci
Next Academy Başkanı 

1957 doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi'ni bitirdi. Orada MBA yaptı ama Galatasaray mezunu. Çalışma hayatına reklamcı olarak başladı. 3 yıl McCann'de çalıştı. L'Oreal Türkiye operasyonunu başlatmak üzere Fransa ve Türkiye'de dönüşümlü olarak görev yaptı, L'Oreal'in ilk Türk yöneticisi oldu. Pepsi'nin son "pazar lideri' olduğu dönemde Pepsi Co. International Ülke Müdürü idi. O günden beri pazarlama ve iletişimin kapsayabildiği hemen her yönetici koltuğuna oturdu. Kendi pazarlama danışmanlığı şirketini kurarak Procter & Gamble, Lynos Tetley Merlin Gerin vb. kuruluşlara hizmet verdi. Bilgi grubu bünyesinde, ATV'nin kuruluş sonrasında gündüz yayınını üstlenen, Türkiye'nin ilk interaktif TV denemesini gerçekleştiren Aktif TV'nin Genel Müdürlüğünü yaptı. Bilgi Üniversitesinin kuruluşu aşamasında katkıda bulundu. Havas WorldWide Türkiye grubunun kurucu ortağı. Bilgi Üniversitesi MBA ve e-MBA programlarında Pazarlama, Entegre Pazarlama İletişimi, Reklam ve Tüketici Davranışları konularında dersler vermekte.  Next Academy başkanı. Son 20 yıldır yurtiçi / yurtdışı konferanslarda, derslerde, sohbetlerde anlattıklarını hala kitaplaştırmaya çalışıyor.


Ömer Faruk Çelik
Gayrimenkul Danışmanı
KONUTDER Başkanı

KONUTDER Başkanı  Ömer Faruk Çelik, 1961 yılında Alaca, Çorum'da doğdu. Ankara'da iş yaşamına atılan Çelik, 1976 yılından 1986 yılına kadar muhasebe alanında çalıştı. 1988 yılında Sinpaş Yapı Endüstrisi'nde göreve başlayan Çelik, 2007'de Sinpaş GYO A.Ş.nin kurulmasıyla İcra Kurulu Başkanlığı'na atandı. 2013 yılının sonuna kadar Sinpaş GYO A.Ş. İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Çelik, kendi şirketini kurma kararı alarak 2014 yılı başında EYG Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.'yi kurdu. Ömer Faruk Çelik, bu girişimle birlikte Kentsel Hizmetler, Dekor'S ve 3 Öğün şirketlerini de EYG GRUP çatısı altında topladı. Çelik, Kandilli Kulübü kurucuları arasında yer almaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Kayıt için
tıklayınız.


İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :