Sanatçı ve akademisyen Ayşe Dilara Bostan'ın “Bir Rüyanın Kurduğu: Bağlar” adlı sergisi 24 Mayıs – 1 Haziran 2025 tarihleri arasında Tasarım Parkı’nda ziyaret edilebilir.
Sanatçı ve akademisyen Ayşe Dilara Bostan, ilk kişisel sergisi “Bir Rüyanın Kurduğu: Bağlar” ile izleyiciyi düşler, bellek ve içsel bağlar etrafında bir yolculuğa davet ediyor. Feyzanur Can küratörlüğünde gerçekleşen sergi, 24 Mayıs - 1 Haziran 2025 tarihleri arasında Moda’daki Tasarım Parkı’nda ziyarete açık olacak.
Sanatçının yıllar içinde iç dünyasında sessizce ördüğü ama hep var olan bağların görünürlük kazandığı bu sergi, hem sezgisel hem de düşünsel bir arayışa işaret ediyor. Kolaj, çizgisel anlatım ve katmanlı yüzeylerle gelişen görsel dil; aidiyet, beden ve hafıza gibi temalarla izleyicinin iç dünyasında da yankı bulmayı amaçlıyor.

Ayşe Dilara Bostan, kâğıt üzerine sulu boya, akrilik, mürekkep ve farklı materyalleri bir araya getirerek parçalı hafızanın görsel karşılığını üretiyor. Malzeme seçiminden biçimlere kadar tüm süreç, sanatçının içsel ritmi ve duygusal dünyasına dayanıyor.
Eserler, bir yönüyle sanatçının kişisel geçmişine sessiz bir gönderme taşırken, izleyicinin kendi hatıralarıyla yeni bağlar kurmasına da alan açıyor. Rüyalardan sezgilere, farkındalıklardan içsel haritalara uzanan bu yolculuk, bir yeniden bağlanma çağrısı olarak öne çıkıyor.
*
Ayşe Dilara Bostan hakkında
1988 yılında Kayseri’de doğan Ayşe Dilara Bostan, Marmara Üniversitesi’nde sinema alanında lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı. Halen aynı üniversitede öğretim üyesi olarak görev yapan Bostan, toplumsal cinsiyet, temsil ve görsel kültür üzerine akademik çalışmalarını sürdürüyor. Sanatsal pratiğinde kolaj, katmanlı yüzey ve çizgisel anlatım öne çıkıyor. “Bir Rüyanın Kurduğu: Bağlar” sanatçının ilk kişisel sergisidir