Kitchen Guerilla Istanbul'da!

mimarizm.com / 29 Eylül 2011
Kitchen Guerilla Istanbul'da

Kendisilerini, 'gezgin bir mutfak ünitesi olarak' tanıtan Kitchen Guerilla ekibi, yarın Bayoğlu Suriye Pasajı'ndaki ManzaraIstanbul'u ele geçirecek!

Hamburg'dan Beyrut'a restoranları, yelkenli gemileri, çiftlik evlerini, şantiye alanlarını, gemi mutfaklarını ve diğer olağandışı mekanları gasp ederek, böyle bir atmosfer içinde mutfak hazları sunan Kitchen Guerilla, 30 Eylül 2011 Cuma günü İstanbul'u da istila haritasına eklemeyi planlıyor.

‘In Food We Trust' sloganıyla misafirlerine yiyeceklere ilişkin benzersiz bir şeffaflık sağlayan Kitchen Guerilla'nın temel amacı, yemek pişirme sanatının kaynağını yeniden keşfetmek ve tekrar sosyal hayatın merkezine getirmek.

İstanbul için hazırlanan davet mesajında şu ifadelere yer veriliyor:


İstanbul'da ilk işimiz ne olacak?

Türkiye'nin binlerce sene öncesine ve çok sayıda medeniyete dayanan zengin gastronomi ve mutfak geçmişi, bizi; kendi artistik mutfak sanatları deneyimimiz ve dünya mutfağının katkısı ile, çoktan hak etmiş olduğu dünya çapında bir yere getirmek konusunda cesaretlendirmiştir.

Gezgin bir mutfak olarak, öncelikle İstanbul'un çok boyutlu ve olağanüstü sokak yemek kültüründen etkilendik. Bundan dolayı kısa zamanda büyüyen sosyal gerilla ağımız, kısa zamanda Türkiye'de doğru yeri ve ortakları bulma imkânını sağladı.

30.09.2011'de yer alacak ilk etkinliğimiz için şehrin en kozmopolit yerlerinden Beyoğlu'ndaki tarihi Suriye Pasajı'nda yer alan ManzaraIstanbul'u ele geçirmiş bulunmaktayız. Bu mekânı canlı bir sokak yiyecekleri alanına çevireceğiz ve burada kentin en iyi sokak yiyecekleri satıcılarını, yaptıkları işleri, yerel üreticilerin mevsimsel ürünleri ile düzenleyerek size tanıtacağız. Her zamanki gibi, burada yaşanan ve yapılanlar size sadece 'gastronomik' olmaktan başka bir deneyim yaşatacak. Biz yine sanatı ve mutfağı birleştireceğiz.


Mekân: Suriye Pasajı

Kasım 2008'de hayata geçen ManzaraIstanbul kendine ait farklı mekanlarda sergiler düzenliyor. Bu amaçla tatil apartları dışında, İstiklal Caddesi tarafında Suriye Pasajı'nda geniş bir daireyi ve Tatar Beyi Sokak'ta bir sergi alanını kullanıyor. Tatil apartlarında gerçekleşen solo sergilerde yerli ve yabancı sanatçılar, mevcut eserlerini İstanbullu sanatseverlerle buluşturmaya, ‘sanat ve yaşam alanları' fikrini ifade etmeye veya bu kavram için yeni eserler yapmaya davet ediliyor.


Yerel Destekçiler / Satıcılar

İstanbul Eats 

İçeriği, Ansel Mullins ve Yigal Schleifer tarafından kotarılan İstanbulEats.com,12 seneden fazla süredir İstanbul'daki müşterek yemek yeme tecrübeleri ile her zaman kendi kendinize bulamayacağınız keşfedilmemiş yerel yemek mekânlarını sunuyor. Sitede, kebabın ötesinde Balkanlardan, Kafkasya ve Ortadoğu esintileri olan Türk yöresel mutfağı yer alıyor. Emlak ve tarihi restorasyon alanlarında çalışan Ansel Mullins, aynı zamanda İstanbul, Ankara, İzmir ve Eskişehir'de yayın yapan  Soul Sendikası adlı haftalık bir radyo programında sunuculuk yapıyor.

2002 - 2010 yıllarında İstanbul'da yaşayan; Christian Science Monitor ve Eurasianet web siteleri için yazılar yazan serbest gazeteci Yigal Schleifer, makaleleri ile New York Times, Washinton Post, Times (Londra), Toronto Star gibi yayınlarda da yer aldı. 

Istanbul Culinary Institute

Bir yemek eğitim ve üretim merkezi olan Istanbul Culinary Institute, yurt içinde ve yurt dışında Türk mutfağını tanıtıp geliştirmek, farklı mutfak kültürlerini yemek severlere aktarmak ve sektöre eğitimli aşçılar yetiştirmek amacıyla pek çok yemek kursu ve sertifika programı sunuyor.

Eğitim hedefini kültürel ve ticari amaçlarla aynı çatı altında birleştiren merkezde, aşçılık eğitim programları, uygulama restoranı (Enstitü), hazırlanan ürünlerinin satıldığı Enstitü Shop yer alıyor. Istanbul Culinary Institute ayrıca, Türkiye ve dünyadaki değişik yeme içme kültürleri ile ilgili amatör kurslar, film, seminer ve sergi gibi etkinliklere ev sahipliği yapıp bu konularda periyodik bir bülten yayınlamayı ve ilgili yayınları desteklemeyi amaçlıyor.

Sanatçı: Per Schumann

‘Floraltopia'  İnsanlar, çiçekler, tehlikeli patates hastalığı ve gerilla kalplerinden...

Hamburglu sanatçı Per Schumann , etkinliğe, İstanbul'daki sokak satıcılarının el arabalarından esinlenerek geliştirdiği kendi mobil-masa-mutfak el arabası ile katılacak.

Birkaç yıldır New York, San Francisco, Berlin ve Londra gibi büyük şehirlerde geçici bahçeler ve ‘oasis' resmi yaratma işi ile uğraşan Per Schumann, ‘Floraltopia' adlı projesi ile ilgili konuşurken, mekanın duvarında konuya ilişkin bir illustrasyon oluşturacak. 

Schumann, Malte Zacharias ile birlikte bugüne kadar pek çok mekanı, insanların bir araya gelip, yemek yapıp, sanatsal etkinliklerini paylaştıkları 'Gartenstudio-installation' adlı doğaçlama bir bahçe mutfağına dönüştürdü.


Etkinliğe ilişkin ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için tıklayınız.

 


Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :