Michelangelo, Leonardo ve Raphael "The Great Masters Sergisi" ile İstanbul'da
mimarizm.com /
29 Mayıs 2012
Michelangelo, Leonardo ve Raphael İstanbul'da
"The Great Masters Sergisi" 1 Haziran'da kapılarını açıyor. Rönesans'ın Büyük Dehaları Michelangelo, Leonardo ve Raphael bu etkinlik ile ilk kez hep birlikte Türkiye'de olacak.
16. yüzyıl İtalya'sının en ünlü üç ustası Michelangelo, Leonardo ve Raphael'in bilim ve sanatta nasıl izler bıraktıklarını anlatan "The Great Masters Sergisi", 1 Haziran – 27 Ağustos 2012 tarihleri arasında MSGSÜ Tophane-i Amire KSM Beş Kubbe Salonu'nda gerçekleşecek.
Arter Tasarım, MuseoIdealeLeoanardo ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) işbirliği ile düzenlenen sergi, dokunmatik ekranlar ve interaktif öğeler ile Türkiye'de gerçek anlamda hayata geçirilen ilk interaktif sanat sergisi olma özelliğini taşıyor.
Biletleri MyBilet satış kanalları aracılığıyla satılacak sergi, Michelangelo'nun Sistin Şapeli'ndeki eserlerini, Davud heykelini; Leonardo'nun Son Yemek freskini, anatomi çalışmalarını, Vitrivius İnsanı'nı; Raphael'in ise Atina Okulu freskini detaylıca inceleme fırsat sunarken dönemin en önemli keşifleri perspektif, anatomi ve ayna konusunda farklı deneyimler yaşatacak.
İsveçli sergi tasarım şirketi ExcellentExhibitions AB imzasını taşıyan sergi, dünyaca ünlü İtalyan küratörler Alessandro Vezzosi ve Francesco Buranelli tarafından hayata geçirildi.
Her yaştan izleyicinin davet edildiği sergide, farklı ilgi alanlarına hitap eden son derece ilginç bölümler yer alıyor.
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Bu İçeriğe Yorum Yazın