“Geleneksel Türk Evlerinden Bugünlere…”

Mimarlar Odası / 19 Mart 2012
“Geleneksel Türk Evlerinden Bugünlere…”



Prof. Dr. Ruşen Dora
, "Geleneksel Türk Evlerinden Bugünlere…" sergisinde, yaşama kültürümüzün aynası olan geleneksel Türk evlerini anlatan suluboya resimlere ve günümüz yaşantısını sorgulayan "düşünsel çizgiler"e yer veriyor. Çizgileriyle dün ile bugünü kıyaslayan Dora, "kültür ve mimarlık" bağlamında "yarınlara ne aktaracağız?" sorusunu seslendiriyor aynı zamanda.

"Geleneksel Türk Evlerinden Bugünlere…" sergisi, 27 Şubat - 24 Mart 2012 tarihlerinde TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nde izlenebilir.


Ruşen Dora
1933 yılında Çanakkale'de doğdu. 1953'te Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'ne giren Dora, 1954'te aynı okulun Mimarlık Bölümü'ne başladı. Mezuniyetinin ardından1963'te Akademi'de asistan olarak görevlendirildi; 1985'te doçent, 1987'de profesör unvanını aldı. 1988'de emekli olan Dora, halen Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde öğretim üyeliğini sürdürmektedir. Dora, 1962 yılından bu yana yurtiçi ve yurtdışında "Türk evi" konulu 80'i aşkın kişisel ve karma suluboya resim sergisi açmıştır.

 


Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :