Mimarizm
Mimarizm
Etkinlikler
OcakŞubatMartNisan
MayısHaziranTemmuzAğustos
EylülEkimKasımAralık
Yarışmalar
OcakŞubatMartNisan
MayısHaziranTemmuzAğustos
EylülEkimKasımAralık
Mimarizm

SuperSlow Zone Bahçeşehir

mimarizm.com / 08 Ekim 2018
Konsept tasarımı, uygulaması ve saha imalatları Liona Mimarlık tarafından gerçekleştirilen kas güçlendirme merkezi SuperSlow Zone Bahçeşehir, tüm detayları mimar-mühendis koordinasyonunda çözülmüş bir proje olarak dikkat çekiyor.

Proje süreci; konseptin oluştulması, uygulama projelerinin çalışılması ve yerinde uygulanması olarak üç ana başlık altında ele alınmıştır. Tasarımın, konforun ve işlevselliğin ön planda olduğu bir proje yaratmak hedeflenmiştir.

Kat planın oluşturulması esnasında, her alanın verimli kullanıldığı, sirkülasyon alanlarının doğru çözüldüğü işlevsel mekanlar oluşturulmuştur. Ardından 3 boyutlu görseller ile mekanın kimliğini oluşturacak konsept çalışılmış ve paralelinde tavan, döşeme planları, mobilya ve ıslak hacim detayları, elektrik ve mekanik projeler oluşturulmuş, elde edilen elektrik ve mekanik projelerin asma tavan yüksekliğinde yarattığı dezavantajlar giderilmiştir.

Uygulama projelerinin sonlanması ile birlikte saha çalışmaları başlamıştır. Projenin uygulama sürecinde tüm disiplinler yönetilmiş ve işin zamanında teslimi sağlanmıştır.

Mekan egzersiz salonu olarak planlandığından beyaz rengin hakim olduğu eğrisel formlu tavan ve duvarların yanında, ahşap renkli zemin kaplaması ile sıcak bir fon oluşturulmak istenmiştir.

Mekana yeşil bitkiler ve gizli aydınlatma eklenerek tasarım tamamlanmıştır. Seçilen malzemelerle sadelik ön planda tutulurken uygulanan amorf formlar ile tasarım güçlendirilmiş ve vurgulanmıştır. Firmanın kurumsal rengi olan mavi ve lacivert yer yer duvarlarda ve hareketli mobilyalarda kullanılmıştır.

Spor salonunda soğutma çok önemli olduğundan gizli tavan tipi klimalar tercih edilmiştir. Lineer slot difüzörler ile iklimlendirilmiş taze hava salona verilirken orta hatta bulunan salon içi sirkülasyon alanı üzerine yerleştirilmiş yuvarlak menfezler ile egzost sağlanmıştır. Böylece spor yapan kullanıcıların direkt soğuk hava ile temas etmesi önlenmiştir.

Asma tavan içinde uygulanan yoğun elektrik ve mekanik tesisatlar iki disiplin ile bir arada detaylı görüşülerek tavan yüksekliğinin maksimum olması sağlanmıştır.

İç mekanda gizli ışık mekanın 300-350 lüks değerini sağlayacak şekilde ikinci bir aydınlatma elemanı ile desteklenerek ortama yumuşak bir aydınlık seviyesi kazandırılmıştır.


SuperSlow Zone Bahçeşehir - Çizimler - Resim Galerisi

SuperSlow Zone Bahçeşehir - Fotoğraflar - Resim Galerisi

Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :

Bölüm Sponsorları
Künye
Proje Yeri :

3. Cadde AVM, Bahçeşehir, İstanbul

Mimari Proje :

Liona Mimarlık İnşaat Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. / Mimar Zuhal Aslan

Konsept Proje :

Liona Mimarlık İnşaat Danışmanlık Tic. Ltd. Şti.

İşveren :

Asialex Sağlık Spor ve Fizyoterapi Hizmetleri Tic. A.Ş.

Uygulama :

Liona Mimarlık İnşaat Danışmanlık Tic. Ltd. Şti.

İnşaat Alanı :

300 m2

Proje Tarihi :

Nisan 2018

Yapım Tarihi :

Ağustos 2018

Diğer :

Saha imalatları: Liona Mimarlık İnşaat Danışmanlık Tic. Ltd. Şti.