Antalya Akvaryum

06 Temmuz 2015
Yapının başlıca tasarım kararlarını topografyaya uyum ve siluet içinde kaybolma arzusu oluşturuyor.

Antalya Arapsuyu Obia Kanyonu’na tasarlanan yapının başlıca tasarım kararlarını topografyaya uyum ve siluet içinde kaybolma arzusu oluşturmuştur. Yapının zemin kotunun geri çekilmesi ile ortaya çıkan gölgelikli kamusal alan geniş bir serinlik noktası oluşturmakta ve serinletici rüzgârların egemen olduğu güneybatı yönüne konumlanmaktadır. 



Yaklaşım, dağılım ve toplanma noktası olan bu gölgelikli alan, “akvaryum” için ön hazırlık alanını tanımlamakta ve dalgasal formda bir kabuk ile örtülmektedir. Bu kabuk, kamusal alan ve akvaryum arasında yatay bir ara yüz oluşturmakla birlikte kimi yerde zemine kadar inerek bilgilendirme noktalarını ve fast food alanını, kimi yerde ise yükselerek amfi alanlarını ve bilet satış gişelerini oluşturmaktadır.



Kamusal alandaki rampa birinci kata ulaştığında sergi alanına ulaşılarak akvaryum ve kar dünyasına girişler sağlanır. Akvaryum bilgilendirme ve deniz balıkları ile başlayan gezi rotası; mağara balıkları, dünya nehirleri, deniz anaları, Türkiye balıkları, yırtıcı balıklar, köpek balıkları, beş milyon litre su kapasitesi ile ana tank ve 131 metre uzunluğundaki tünel ile son bulmaktadır. Rotadaki her bir
durak, karakterine özgü tasarlanmıştır.

*Bu proje YAPI Dergisi'nin 390. sayısında yayımlanmıştır.


Antalya Akvaryum - Resim Galerisi

Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :

Bölüm Sponsorları
Künye
Proje Yeri :

Antalya

Mimari Proje :

Bahadır Kul Mimarlık

İşveren :

Okyanus Akvaryum A.Ş.

Arsa Alanı :

30.000 m2

İnşaat Alanı :

12.000 m2 (Toplam)

Proje Tarihi :

01.01.2011

Yapım Tarihi :

01.01.2012

Fotoğraflar :

Bahadır Kul Mimarlık, Ket Kolektif

YEM | Facebook YEM | Twitter YEM | Linkedin