Mimarizm
Mimarizm
Etkinlikler
OcakŞubatMartNisan
MayısHaziranTemmuzAğustos
EylülEkimKasımAralık
Yarışmalar
OcakŞubatMartNisan
MayısHaziranTemmuzAğustos
EylülEkimKasımAralık
Mimarizm

SAP Türkiye Bürosu

mimarizm.com / 22 Şubat 2017
MuuM Mimarlık imzası taşıyan SAP Türkiye Bürosu'nda canlı renkler, sıcak malzemeler ve peyzajla desteklenen yalın bir tasarım yaklaşımı tercih edilirken kurumun güncel marka kimliğinin de mekânla bütünleşmesi sağlanmış.

SAP Türkiye Bürosu, uluslararası markanın kurumsal kimliğini ön plana çıkaran, teknolojiyle bütünleşik, kullanıcı iletişimini üst düzeye taşıyan bir tasarım anlayışıyla kurgulandı. Anel İş Merkezi’nde konumlanan var olan büro, doğal ışıktan yararlanılan, ferah bir atmosferde ele alınan açık büro alanlarının yanısıra, eklenen alternatif çalışma, toplantı ve dinlenme alanları ile iş yaşamının yoğunluğundan ve stresinden uzaklaşmak üzere planlanmış sosyal mekânlar barındırıyor.

Genel Müdür de dahil olmak üzere bütün yönetici alanları açık büro şeklinde planlanarak, tasarımda markanın çağdaş ve demokratik çalışma kültürünü yansıtan saydam bir dil hedeflendi. İç mekân tasarımında, çalışan motivasyonunun ve konforunun en üst düzeyde tutulması amacıyla, işverenin bütün talepleri değerlendirildi ve gereksinimleri saptanarak tek tek ele alındı. Eski yerleşimde de var olan ancak verimsiz kullanılan mekânlar, alternatif ve yaşayan alanlar haline dönüştürüldü.

Ortak alanlarda çalışanların memnuniyetinin öncelikli tutulduğu canlı renkler, sıcak malzemeler ve peyzaj ile desteklenen yalın bir tasarım yaklaşımı tercih edilirken kurumun güncel marka kimliğinin de mekânla bütünleşmesi sağlandı. Yoğun bir iş temposuna sahip olan çalışanların gün içerisinde stresten uzaklaşarak, motive olmaları için çok işlevli ortak alanlar tasarlanarak, manzaralı cephenin önüne boylu boyunca ahşap banko masa ve sandalyeler yerleştirildi. Orta alanda kahve köşesi ve hareketli banko masalarla bir toplanma alanı yaratıldı. Doğal ve sıcak malzeme kullanımıyla mekânın değişen karakteristiği, yapay yerine doğal bitkilere yer verilerek yapılan iç peyzajla desteklendi. Böylelikle özel günlerde yapılan büro içi kutlamalar ve kahve molaları için sıcak ve kullanışlı bir ortam oluşturuldu.

Büro içerisindeki çalışma yaşamı devam ederken kimseyi rahatsız etmeden yenilenen mekân, esnek bir planlamayla ele alınarak değişim ve gelişime açık bir tasarım elde edildi. Projenin konsept aşamasında, çalışanlara büroyla ilgili beklentileri sorularak, bu beklentiler “brief” olarak alındı. Tasarım sürecinin, mekânın kullanıcılarıyla iletişim halinde yürütülmesi projeye yüzde 88 gibi çok yüksek bir oranda kullanıcı memnuniyetiyle yansıdı.

SAP Turkiye Ofisi Plan

SAP Turkiye Ofisi Kesit


Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :

Bölüm Sponsorları
Künye
Proje Yeri :

Ümraniye, İstanbul

Mimari Proje :

MuuM- Murat Aksu, Umut İyigün

Tasarım Ekibi :

Yağmur Yetim, Mert Yıldırım, Anday Bodur

İşveren :

SAP Türkiye

Peyzaj Projesi :

AARTI

Ana Yüklenici(ler) :

MuuM

İnşaat Alanı :

2.500 m²

Halı :

Interface, Klassis

Aydınlatma :

Zumtobel, Ukon

Hareketli Mobilya :

Capellini, Ersa

Proje Tarihi :

2015

Yapım Tarihi :

2015