Netaş Genel Müdürlük Binası

06 Temmuz 2015
Ana işlevleri birleştiren dolaşım belirginleştirilip yürüme-koşu yolları görüntüsüne bezenerek dinamik bir algı sağlanmıştır. Yürüyüş yolları arasında zeminde farklılaştırmalar ile tanımlanan nefes alma mekânları, büro içerisinde birçok noktada dinlenme ve seyir alanları biçiminde düzenlenmiştir.

Netaş Genel Müdürlüğü, 15.000 m2’lik brüt kullanım alanı ile Kurtköy Aeropark binasında yer almaktadır. Bir önceki yerleşkesi olan (yaklaşık 100.000 m2’lik alanda kurulu) Ümraniye kampusu içeresinde yer alan birçok işlev, yeni büro konsept tasarımı için en büyük veri olmuştur. Tasarım aşamasında işlevler atanırken ve gereksinimprogramı belirlenirken amaç; uzun yıllar Netaş bünyesinde kampus ortamında yaşayan 1.000 kişilik grubun, futbol sahası, basket sahaları, tenis kortları, yürüyüş, gezi ve seyir alanları gibi birçok işleve sahip olarak büro hayatı ile sosyal hayatlarının birbiriyle bütünleşik yaşadıkları bu mekândan geldikleri yeni yerleşimde karşılaşacakları farklılığın üzerlerindeki etkilerini en aza indirgemekti.Ümraniye bürosunda açık ve kapalı alanlarda bulunan ana büro işlevleri dışındaki sosyal ve spor etkinliklerinin karşılığını yeni binada da barındırma arayışı projenin temel işlevleri içerisinde yer almıştır. Bu bağlamda yeni binanın elverdiği bütün mekânsal kurguların doğru ve işlevsel olarak kullanımı sağlanmıştır.



​Bütün bu çıkış noktalarından hareketle yapıda bulunan avlulardan bir tanesi bütün katlardaki sosyal alanların kucakladığı bir basketbol sahası olarak değerlendirilmiş, bir başkası ise kafe işlevi ile bütünleştirilerek sosyal bir mekân ve seyir terası haline dönüştürülmüştür. Ana işlevleri birleştiren dolaşım belirginleştirilip yürüme-koşu yolları görüntüsüne bezenerek dinamik bir algı sağlanmıştır. Yürüyüş yolları arasında zeminde farklılaştırmalar ile tanımlanan nefes alma mekânları, büro içerisinde birçok noktada dinlenme ve seyir alanları biçiminde düzenlenmiştir. Merkez büroda yer alacak personel sayısı dikkate alınarak olabilecek en üst düzeyde tavan yüksekliği elde etmek amaçlı açık tavan uygulaması yapılmış, elektrik ve mekanik bu doğrultuda düzenlenerek bu kısımlar tümüyle brüt beton görüntüsünde bırakılabilmiştir.


Tipik kat planlarında, çalışanların gün ışığından olabildiğince çok yararlanabilmesi için çalışma alanları cephe boyunca, küçük toplantı odaları ve depolama gibi yardımcı işlevler ise doğal ışığın nispeten az olduğu çekirdek bloklarının çevresinde konumlandırılmıştır. Netaş Kurtköy Aeropark Genel Müdürlük Binası bir kampus yaşantısını içinde barındırır kimliğinin yanında, büro işlevleri ile birlikte 100 kişilik açık ve kapalı toplantı katı, 120 kişilik tiyatro senaryosuna yanıt verebilecek çokamaçlı konferans salonu, fitness ve pilates salonu, 100 kişilik kafe, lounge ve dinlenme alanlarını barındıran kompleks bir yapı haline getirilmiştir.

*Bu proje YAPI Dergisi'nin 389. sayısında yayımlanmıştır.


Netaş Genel Müdürlük Binası - Resim Galerisi

Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :

Bölüm Sponsorları
Künye
Proje Yeri :

Kurtköy, İstanbul

Mimari Proje :

Sistema Teknolojik Yapı

Elektrik Projesi :

Platin Elektrik

Mekanik Projesi :

Pasifik Mühendislik

Ana Yüklenici(ler) :

Sistema Teknolojik Yapı

Fotoğraflar :

Gürkan Akay

YEM | Facebook YEM | Twitter YEM | Linkedin