Mimarizm
Mimarizm
Etkinlikler
OcakŞubatMartNisan
MayısHaziranTemmuzAğustos
EylülEkimKasımAralık
Yarışmalar
OcakŞubatMartNisan
MayısHaziranTemmuzAğustos
EylülEkimKasımAralık
Mimarizm

Monitera Bürosu

mimarizm.com / 24 Ağustos 2017
Dila Gökalp Architects tarafından tasarlanan dijital medya ajansına ait büro iç mekânı renkli, dingin, sert köşeli ama oyunlu tasarım öğelerine sahip.

Tasarımın temel hedefi, dijital veri monitörlemesi (izlemesi) yapan ajansın kimliğini yansıtmak üzerine kuruldu. Gayrettepe’de bulunan dijital medya ajansına ait büro iç mekânı renkli, dingin, sert köşeli ama oyunlu tasarım öğelerine sahip. “Akış, ağ ve ilişkilerin” alt kavramlar olduğu bu iç mekân projesinde mobilya ve mekân tasarımı tümüyle bu nosyonları yansıtmak üzerine düzenlendi. Büroda 15 adet monitör kullanılarak sürekli bilgi paylaşımı ve akışı sağlandı. Mekân içiçe geçen serbest işlevli alanların birbiriyle serbest etkileşime geçebileceği şekilde tasarlandı. Büro mekânı, keskin hatlarla ayrılan mekânlar dizini olarak değil, birbiri içine geçen hizmet bölgeleri şeklinde düşünüldü. 

Mekân organizasyonunun ve tasarım öğelerinin akışkanlığının yanısıra bu tasarım anlayışı mekânın içinde görsel olarak tekrarlandı. Büro mekânının duvarlarında ressam Olcay Kuş’un büro tasarımından esinlendiği bir grafik çalışması yer alıyor. Bu çalışmaya ait parçalar, “monitör-tuval” uygulamalarıyla farklı duvarlarda sergilenerek ajansın dijital veri akışına referans verildi ve kalıcı görsel mesaj alanları tariflendi.

YAPI Dergisi’nin 429 / Ağustos 2017 sayısında yayımlanmıştır. Dergiden daha fazla makale okumak için akıllı telefon ve tabletlerinize derginin dijital uygulamasını ÜCRETSİZ olarak buradan yükleyebilirsiniz.


Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :

Bölüm Sponsorları
Künye
Proje Yeri :

Beşiktaş, İstanbul

İçmimari (iç mekan) Tasarım :

Dila Gökalp Architects

İşveren :

Monitera

İnşaat Alanı :

300 m²

Proje Tarihi :

2016

Yapım Tarihi :

2016

Fotoğraflar :

Esin Barutçu