Mimarizm
Mimarizm
Etkinlikler
OcakŞubatMartNisan
MayısHaziranTemmuzAğustos
EylülEkimKasımAralık
Yarışmalar
OcakŞubatMartNisan
MayısHaziranTemmuzAğustos
EylülEkimKasımAralık
Mimarizm

Garanti Barter/Değişim Merkezi Genel Müdürlük Bürosu

mimarizm.com / 16 Ekim 2017
Tasarım ve uygulaması OSO Mimarlık Tasarım tarafından gerçekleştirilen Garanti Barter Genel Müdürlük Bürosu, firmanın müşteri ve ziyaretçilerine, samimi ve saydam bir mekân oluşturma ilkesi ile ele alınmış.

Garanti Barter Genel Müdürlük Bürosu, 850 m²’lik büro alanı ile İstanbul, Tekstilkent A Blok’ta yer almaktadır. Toplam 75 kişilik personel kadrosuna sahip firma, dairesel planlı bir iş merkezinde bulunmaktadır. Tasarım ilkesi olarak; yönetici odaları ve birbirinden farklı-bağımsız departmanlar kapalı hacimlerde; geriye kalan bütün alanlar ise açık büro kurgusunda planlanmıştır. İç mekânlar; “Barter” sektörünün önemli markalarından biri olan firmanın müşteri ve ziyaretçilerine, samimi ve saydam bir mekân oluşturma ilkesi ile tasarlanmıştır. Bu doğrultuda özellikle giriş holü ve toplantı odası ön plana çıkmaktadır. Toplantı odasının büyüklüğüne kıyasla, mekânın yükseklik algısını artırmak için, tavanda “ayna asma tavan” kullanılmıştır. Ayrıca toplantı odasının farklı kullanım amaçlarına hizmet etmesi için bir tribün platformu oluşturulmuş ve bu alan, otomasyon denetimli bir perde sistemi ile ayrıştırılmıştır. 

Yönetici odalarının tasarımlarında, farklı kuşaklarda ve beğeni tarzındaki kişilerin özel istekleri doğrultusunda tarz değişikliği yaratılmıştır. Büronun genelinde ve bazı yönetici odalarında modern bir tasarım dili kullanılmasının yanında, 2 farklı yönetici odasında yarı klasik ve klasik tasarım biçimleri hayat bulmuştur.

Dairesel planlı mekânın merkezine yakın iç çemberinde dolaşım ve koridor alanı planlanmıştır. Bu bölge gerek akustik pergoleli asma tavanı, gerekse de döşeme kaplaması ile öteki mekânlardan ayrıştırılmıştır. Bu dolaşım alanı mekânın merkezinde, açık büro ile bağlantılı olarak, bir kafeterya ve “lounge” alanı ile genişleyip ferahlar. Hem ziyaretçiler, hem de büro çalışanlarının kullanımında olan bu alan, ortak kullanımlı bir meydan yaratarak, büro içi sosyalleşmesine çokamaçlı katkı sağlar. 

Genel anlamda; tasarlanan bu büro mekânının, firma kimliği - faaliyet alanı ve kullanıcı profili ile bütünleşmesi temel tasarım sorunsalı olarak belirlenmiş; dolayısı ile mekâna, aidiyet hissi kazandırılması hedeflenmiştir.


Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :

Bölüm Sponsorları
Künye
Proje Yeri :

Tekstilkent, İstanbul

Mimari Proje Ekibi :

Ozan Bayık, Serhan Bayık, Okan Bayık, Tuğba Kılınç, Kardelen Alptekin, Şükrü Yetiş

İçmimari (iç mekan) Tasarım :

OSO Mimarlık Tasarım

İşveren :

Garanti Barter

Uygulama :

OSO Mimarlık Tasarım

Proje Tarihi :

2017

Fotoğraflar :

OSO Mimarlık