Mimarizm
Mimarizm
Etkinlikler
OcakŞubatMartNisan
MayısHaziranTemmuzAğustos
EylülEkimKasımAralık
Yarışmalar
OcakŞubatMartNisan
MayısHaziranTemmuzAğustos
EylülEkimKasımAralık
Mimarizm

4129Grey

mimarizm.com / 05 Aralık 2016
Var olan mekânda, tek katta ve “U” plan şeması şeklinde yer alan, 2.200 m2’lik bir büro alanında kurulan ajans, doğal ışığın yetersizliğinden dolayı 200’den fazla kişiye çalışma mekânı sağlayabilmek için geniş bir “açık büro” olarak tasarlandı.

4129Grey reklam ajansı projesi, alışılmadık bir birleşmeye ortak çalışma alanı yaratma fikri ile ele alınmıştır. Başarılı, yerel ve dinamik 41!29? dijital reklam ajansının, uluslararası ve daha geleneksel olan “Grey” reklam ajansını devralması, tasarımın bu geleneksel ve dijital çalışma ortamlarını birleştirmek üzerine kurulmasını sağladı.

Bir ajansın gereksinimi olan bütün mevcut ve geleneksel gereksinimleri karşılamanın yanında, büro mekânının, yeni durumların ya da tasarım metotlarının gerektireceği büyümeye ve esnekliğe de olanak sağlaması gerekiyordu.

Var olan mekânda, tek katta  ve “U” plan şeması şeklinde yer alan, 2.200 m2’lik bir büro alanında kurulan ajans, doğal ışığın yetersizliğinden dolayı 200’den fazla kişiye çalışma mekânı sağlayabilmek için geniş bir “açık büro” olarak tasarlandı.

Çoğunlukla büyük ekranlarda masaüstü düzende çalışan tasarım ekibi yüksek oranda kontrol edilemeyen ışıktan rahatsız olacağından açık büro, mekânın doğal ışık almayan alanlarında konumlandırıldı. Böylelikle yapay ve kontrol edilebilir aydınlatma sistemleri etkin olabilecekti. Ortak çalışma alanları olarak düşünülerek tasarlanan toplantı odaları, pencerelerin yanına saydam kutular olarak yerleştirildi. Bu şekilde toplantı odalarının arkasında kalan masaüstü çalışma alanları da, güneşten fazla etkilenmeyen, ancak dışarısı ile görsel iletişim kurabilen mekânlar olarak konumlanmış oldu.

Açık ve esnek çalışma mekânları yaratarak, hiyerarşiden uzak, herkesin benzer ve eşit bir çalışma ortamına sahip olduğu alanlar tasarlandı. Bu modern düşünme tarzı, yönetimin mekânı şekillendiren en önemli kararlarından biri oldu.

Büronun merkezinde, farklı disiplinlerden insanları bir araya getirmek amacıyla kafe, konferans alanı ve dijital medyanın sınırlarını zorlamak için kurulan teknoloji laboratuvarından oluşan büyük bir ortak alan tasarlandı. Hepsinin merkezine ise poligon kabuktan oluşan bir “pod” yerleştirildi. Beyin fırtınası için kullanılacak bu mekân, aynı zamanda poligonal şekillerin bir araya gelmesiyle temsil edilen “dijital olasılık” fikrinin merkezini oluşturuyor.


Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :

Bölüm Sponsorları
Künye
Tasarım Ekibi :

Hasan Çalışlar, Emre Erenler, Cem Kaptan, Burçe Karadağ, Beril Çiçek

Elektrik Projesi :

Enkom Mühendislik

Mekanik Projesi :

Pasifik Mühendislik

İçmimari (iç mekan) Tasarım :

Erginoğlu&Çalışlar

İşveren :

4129Grey Reklam Ajansı

Ana Yüklenici(ler) :

SPM

Proje Yönetimi :

SPM

Arsa Alanı :

2.200 m²

İnşaat Alanı :

2.200 m²

Proje Tarihi :

Ekim 2015, Aralık 2015

Yapım Tarihi :

Aralık 2015, Şubat 2016

Fotoğraflar :

Cemal Emden