Mimarizm
Mimarizm
Etkinlikler
OcakŞubatMartNisan
MayısHaziranTemmuzAğustos
EylülEkimKasımAralık
Yarışmalar
OcakŞubatMartNisan
MayısHaziranTemmuzAğustos
EylülEkimKasımAralık
Mimarizm

Carve&Construct

mimarizm.com / 06 Aralık 2018
Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü mezunu ve University of Virginia (ABD) yüksek lisans öğrencisi Mert Kansu, “Architecture MasterPrize” proje yarışmasının Eğitim Binaları kategorisinde ve “World Architecture Community” yarışmasında “Carve&Construct” başlıklı projesi ile iki ödüle değer görülmüştür.

Vaziyet Maketi

Mert Kansu’nun “Carve&Construct” adlı projesi, University of Virginia mimarlık okulunun ek binası için yapılan bir tasarım olup ARCH 8020 (Bahar 2018) stüdyosunda tamamlanmıştır. Architecture Masterprize ödülü etkinliği 2019’da İspanya’da bulunan Guggenheim Bilbao Müzesi’nde düzenlenecek ve proje AMP Book of Architecture’da yayınlanacaktır.

Proje Hakkında

İhtiyaçların ve gereksinimlerin, ekonomiğin ve nişin, oyulan ve inşa edilenin arasında arasındaki dengeyi bulmayı hedefleyen eklenti projesi, University of Virginia School of Architecture’ın bulunduğu, Campbell Hall için erişilebilir bir öneri verirken mimarlık eğitiminin değişmekte olan tanımlarını da göz ardı etmemektedir. Eş zamanlı olarak, üniversite kendisi için bir eklenti projesi inşa etmeyi planlarken söz konusu bu mimari keşif, çözümlenmesini mimari bir melez olarak, fabrika ve okul fonksiyonlarının kesişiminde bulur. Bulunduğu bağlamı ve kampüsün üç asırlık karakterini göz önünde bulundururken proje, mimarlık fakültesinin merkezi kamusal alanını ve okulun yeni yüzünü tanımlar.

İnşaat Süreci

Kuzey Görünüşü​

Stüdyo İç Perspektif​

Kuzey Görünüşü​

Güneydoğu Görünüşü​

Mimarlık fakültesi batı eklentisi olan proje, köklerini fakülte binasının kırk yılı aşan evrim sürecinin incelenmesinden alır. Proje mevcut binaların karakterlerini korur ve gerekli fonksiyonel alanları sağlarken, fakülte binasının “ana bina ve eklenti” arasında kurulmuş olan diyaloğu destekler. Batı eklentisi projesinin önermesi, stereotomik ve tektonik veya, kazılan ve inşa edilenin arasındaki ilişkiyi sahneler. Proje kapsamında mevcutta bulunan batı atölye kanadı renöve edilir ve prefabrik tabanın üzerinde, programlanmış çelik kutuların yerleştirilmesi ile okula yeni stüdyo, sınıf ve ortak çalışma alanları alanları kazandırılır. Okulun bütçesel sınırları ve sürekli akademik aktivitesi gözüne alınarak proje fazlar halinde inşa edilmek üzere tasarlanmıştır. İnşa mevcut kısımlarda, “oyulan programlar” ile başlar ve mevcut batı kanadının üzerine eklenen “inşa edilen” programlar ile son bulur.

Boylamsal Kesit

Enine Kesit​

Projeyi güney aksı doğrultusunda kesen kütle, stüdyo ve ofis alanları arasında tampon alan vazifesi görür, atölye-stüdyo sirkülasyonunun omurgasını oluşturur. Bu yapı kampüse ana yoldan giriş yapan ziyaretçiler için projenin batı cephesini tanımlar ve Blue Ridge Dağlarına doğru uzanır. Sınıfları bulunduran söz konusu kütlenin bu hareketi, öğrencilere yöresel bağlamda bulunan tarihi bir üniversitede okuduklarını ancak, geleceğe uzanabilecek ve global düşünebileceklerini hatırlatır.

Fabrikasyon Atölyesi (Sol) 4üncü Kat Stüdyoları (Sağ)


Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :

Bölüm Sponsorları
Künye
Proje Yeri :

Virjinya

Proje Mimarı :

Mert Kansu

Danışmanlar :

Luis Pancorbo, Ines Martin Robles

Arsa Alanı :

5000 m2

İnşaat Alanı :

2400 m2

Proje Tarihi :

2018