Henning Larsen’den Sürdürülebilir Belediye Yerleşkesi

Tuba Tellioğlu Şeren / 05 Eylül 2017
Danimarkalı mimarlık ofisi Henning Larsen Architects’in, rüzgarı yönlendirerek merkezdeki ana meydanda rahat bir mikro iklimlendirme yaratan projesi, Toronto’daki Etobicoke Belediye Yerleşkesi için açılan yarışmayı kazandı.

Etobicoke Belediye Sarayı’nın tasarımında, merkezdeki kamusal alanı soğuk ve güçlü rüzgarlardan korumak amacıyla farklı ölçeklerdeki bir grup bina yan yana getirilmiş.  

Henning Larsen tarafından yürütülen bir araştırma sonrasında, yılın yüzde 60’lık bölümünün açık havaya çıkmak için fazla soğuk olarak algılandığı ortaya çıkmış. Bu nedenle ofis,   bölgedeki yaya aktivitesini çoğaltacak bir proje üzerine odaklanmış.

 

Mimarlar, bölge analizleri ve yerel iklim çalışmalarının, yayaların meydanı kullanma sürelerini yılda 5 hafta daha uzatmalarına olanak tanıdığını belirtiyorlar.

Merkezi bir meydan etrafında toplanan farklı yüksekliklerdeki yapıların terasları da ortadaki bu ana meydanın yükseltilmiş birer uzantısı gibi algılanacak şekilde yeşillendirilmiş.

 

Projenin ana eksenini oluşturan bu kamusal alanlar yıl boyunca; festival, açık hava sineması, organik pazar ya da konser gibi çeşitli büyük etkinliklere ev sahipliği yapacak. Açık hava mekanlarının yanı sıra projede belediye ofislerine, bir rekreasyon merkezine ve Toronto Merkez Kütüphanesi’nin bir bölümüne yer verilecek. 

Kaynak, Dezeen


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :

YEM | Facebook YEM | Twitter YEM | Linkedin