Afyon Fabrikasından Dönüştürülen Renkli Ofis Mekanı

Tuba Tellioğlu Şeren / 13 Şubat 2017
Şangay merkezli tasarım stüdyosu Linehouse, co-working firması WeWork’ün Çin şubesi için eski bir afyon fabrikasını renkli bir ortak çalışma mekanına dönüştürdü.

Şangay’ın Jing'An Caddesi’nde yer alan 5.500 metrekarelik çalışma alanı, freelance çalışanlar için paylaşımlı ve uygun fiyatlı kiralik ofis alanları sunan WeWork firmasının 1.300 üyesini ağırlama kapasitesine sahip. Yerel tasarım stüdyosu Linehouse, geçmişte bir afyon mağazası ve bir sanatçı rezidansı olarak kullanılan harap haldeki 20. Yüzyıl yapısını, büyük ve otel benzeri bir mekana dönüştürmek amacıyla renove etmiş. WeWork Weihai Lu binası, yaşam alanlarının yer aldığı Şangay’ın tam merkezindeki bir yerleşim bölgesinde bulunuyor. 

Tasarım stüdyosu, ana sirkülasyon alanındaki yukarı doğru kıvrılarak yükselen çelik merdiven strüktürü, yeşile boyamış. Binanın üç katına açılan merdiven, prizma şekilli meşe ağacından bir malzemeyle kaplanmış. Merdivendeki ahşap kaplamanın bir bölümünün mavi tonlarına boyandığı görülüyor. Her kat, ziyaretçilerin aşağıdaki atriumu ve aktivite alanını izlemelerine olanak sağlayan siyah metal korkuluklu kaba mukavvadan siyah renkli tırabzanlarla çevrili.  

Zemin kattaki servis alanlarının arka duvarları, yapının afyon fabrikası olduğu zamanlara gönderme yapmak amacıyla altın parıltılara sahip duvar kağıtlarıyla kaplanmış. Fondaki raflarda ise yine bu döneme atıfta bulunan eski afyon şişeleri sergileniyor.

 

Farklı mekanları tanımlamak için mimarlar, yapının merkezindeki atriumu pastel renkli diagonal çizgilerden oluşan terazzo malzeme ile dekore etmişler. Açık alanda farklı mekanlar yaratabilmek adına terrazzo malzeme duvarlarda da devam ettirilmiş.

Açık alan, koyu mavi renkli sandalyelerin eşlik ettiği farklı şekillerdeki ahşap masalarla düzenlenmiş. Bir diğer bölümde, iş birliği gerektiren çalışmalar için daha büyük masalar tercih edildiği göze çarpıyor.

Atriumda özel yapım bir aydınlatma enstalasyonu kullanılmış. Pembe ve gri kablolarla birbirine bağlanan yuvarlak aydınlatma elemanları hacimli mekanın üzerini ağ gibi örüyor.

Kaynak, Designboom 


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :

YEM | Facebook YEM | Twitter YEM | Linkedin