E-Posta Şifre  
Beni Hatırla
Yeni Üyelik |  Şifremi Hatırlat
Mimarizm Mimarlık ve Tasarım Yayın Platformu
MİMARİZM ARAMA
Sitede  
Mimarizm Bülten Arşivi
  Haberler
  Etkinlikler
  Yarışmalar
  Ajanda
  Kentin Tozu
  Çat Kapı
  İlk Yapı
  Karanlık Oda
  İş Dışı
  Mimarın Göbeği
  Yem Kitabevi
  Test
  Dış Ses
  Anket
  Çizgi
  Reklam
  İşbirliklerimiz

Ajanda - Son 3 Gün
23.05.2013 - Perşembe
Sergiler
Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi
Başlangıç : 23.05.2013
Bitiş : 31.07.2013
Yer : Akbank Sanat, Beyoğlu, İstanbul
Düzenleyen : Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ile Akbank Sanat işbirliğinde Akbank Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi
Yarışma Duyuruları
1. Uluslararası Nurten Aksugür En İyi Kavram İletişimi Öğrenci Yarışması
Teslim Tarihi : 23.05.2013
Düzenleyen : Doğu Akdeniz Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü 1. Uluslararası Nurten Aksugür En İyi Kavram İletişimi Öğrenci Yarışması
24.05.2013 - Cuma
Yarışma Duyuruları
Müşfik-Nuran Erem Anıt Mezarı Tasarımı Ulusal Öğrenci Fikir Yarışması
Teslim Tarihi : 24.05.2013
Düzenleyen : TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Müşfik-Nuran Erem Anıt Mezarı Tasarımı Ulusal Öğrenci Fikir Yarışması
25.05.2013 - Cumartesi
Sergiler
Bienalin Giriş Sergisi Agorafobi Berlin Yolcusu
Başlangıç : 25.05.2013
Bitiş : 27.07.2013
Yer : TANAS, Berlin, Almanya
Düzenleyen : 13. İstanbul Bienali Bienalin Giriş Sergisi 'Agorafobi' Berlin Yolcusu

 
 
Yazıcıya Gönder
Arkadaşına Gönder
Anasayfa > Ajanda > Sergiler > Detay
  Grafik Tasarımın Deneysel Halleri “Oyun Alanları”nda  
 
Haber

: mimarizm.com

Başlangıç Tarihi : 07.03.2012
Bitiş Tarihi : 09.05.2012
Yer : Siemens Sanat, Fındıklı, İstanbul
Organizasyon : Siemens Sanat
Diğer Bilgiler : A: Meclis-i Mebusan Cad. No: 45
Fındıklı, İstanbul
T: (212) 334 11 04
 

 

Dünyaca ünlü grafik tasarımcıların sanat ve tasarımın sınırlarını ihlal eden deneysel üretimleri, ‘Oyun Alanları’ sergisi kapsamında Siemens Sanat'a konuk oluyor.


  Patrick Thomas,“Stencil Tool Kit" serisinden, 2009.


Mevcut brief'ler üzerinden gerçekleştirilen tasarım portfolyoları artık tasarım yapmayı, tasarım alanının kendi sınırlar içinde kalmaya zorlayamıyor. Tasarımın pratik karşılığı, aynı zamanda güncel sanatın da konusunu oluştururken; bu disiplinler ötesi durum, sanat ve tasarım arasındaki sınırların da aşınmasına yol açıyor.

'Oyun Alanları'nın küratörü Sinan Niyazioğlu, sergide yapıtları yer alan isimlerden Hollandalı yazı karakteri tasarımcısı René Knip’in 'oyun alanım' tarifine dikkat çekerken, grafik tasarımcı Oded Ezer’in 'şaşırtıcı sınırlar' yorumunun bu disiplinler ötesi durumun ilginç örnekleri olduğunu belirtiyor. Niyazioğlu, bahsi geçen tasarımcıların üretim sürecini rutin egzersizler olarak konumlandırdığını da ekliyor.


Grafik tasarımcıların deneysel üretimleri hakkında bir sergi  

“Oyun Alanları” sergisi, tasarımcıların atölyelerinde ortaya çıkan deneysel üretimlerin hem üretildikleri ülkelerin görsel kültür hafızalarına yeni buluşlarla eklenmelerini, hem de bu üretimlerin yerleştirme, kamusal sanat, sokak sanatı veya çevresel sanat gibi sanat eğilimlerinin medyumlarıyla disiplinler ötesi uygulamalarını gösteren bir bakışla kurgulandı.


 Solda: Henning Wagenbreth, Brüksel sergisi için afiş, 1999. Sağda: Patrick Thomas, “İkonlar” serisinden, 2008.

Sergi, uzun yıllardır düzenlenen “Grafist: Uluslararası İstanbul Grafik Tasarım Günleri”ne davet edilmiş dünyaca ünlü tasarımcıların deneysel üretimlerinden oluşan “Grafist Arşivi"nden sınırlı bir seçkiyi içeriyor. Hollanda’dan René Knip, Touching Graphic Design Video Seçkisi (Hollanda’nın önemli grafik tasarımcıları üzerine yapılmış bir video çalışması), İngiltere’den Alan Fletcher, Patrick Thomas, Almanya’dan Henning Wagenbreth, İsrail’den Oded Ezer’in üretimlerindeki disiplinler ötesi alana yönelen bu deneysel sergi, günümüzde görsel iletişim tasarımına dönüşen grafik tasarım disiplininin yeni medyalardan yararlanması kadar sanat eğilimleriyle etkileşime geçerek görsel düşünmeyle ilgili önerilerini de paylaşıyor.

Siemens Sanat’ın misafir küratör programının davetlisi olarak küratörlüğünü Sinan Niyazioğlu’nun yaptığı farklı grafik sanatçılarının üretim aşamalarında ortaya çıkardığı deneysel eserlerin sergileneceği “Oyun Alanları” sergisi, 7 Mart – 9 Mayıs 2012 tarihlerinde, haftanın her günü 10.00 – 19.00 saatleri arasında Siemens Sanat’ta ziyaret edilebilecek.


  René Knip, “Unknown Land”, 2009.




Ajandama Ekle



 
 
 
Yorumunuzu Yazınız
Adı Soyadı
E-posta  
 
 

 
     
Ajanda Menü...
Toplantılar
Sergiler
Fuarlar
Geziler
Buluşmalar
Kongreler
Yarışma Duyuruları
Yarışma Sonuçları
Ödüller
Diğer
Bildiri Çağrısı
Tümü
  Mayıs, 2012  
<< <   09.05.2012 > >>
hft
Pzt
Sal
Çar
Per
Cm
Cmt
Pzr
18
19
13
20
21
22

Yağmurlu ve soğuk bir kış gününün ardından odanın ...
Mimarlık ve Yapı
Terimlerini 3 Dilde Ara
Sözlük, Doğan Hasol’un 3 Dilde Mimarlık ve Yapı Terimleri Sözlüğü’nün dijital versiyonudur. Mimarlık ve Yapı ile ilgili terimleri içeren sözlükte, 3 dilde arama yapabilirsiniz.

 
 
LIFE OF THE HOUSE:HOW ROOMS EVOLVE
Respected author and designer Lady Henrietta Spenc...
  Yapı-Endüstri Merkezi tarafından hazırlanan siteler için tıklayın
  Hakkımızda | İletişim | SSS | Reklam Bilgisi